Motorola Solutions neemt handheldpionier Psion over voor 200 miljoen dollar.

Het Britse Psion, opgericht in 1980, is bekend van de eerste handheld-computer, de Psion Organiser. Dat 'clamshell' (openklapbaar) toestel werd in 1984 gelanceerd. Voordien maakte het bedrijf vooral software voor de ZX Spectrum van Sinclair. In de jaren negentig was Psion vooral bekend als pda-producent. Het ontwikkelde ook de EPOC-software, die later zou uitmonden in het besturingssysteem Symbian (vandaag vooral nog gebruikt door Nokia).

In 2000 fuseerde de afdeling Psion Enterprise Computing met het Canadese Teklogix. Het bedrijf maakt sindsdien vooral robuuste pda's en mobiele computers voor industriële en logistieke omgevingen (onder meer magazijnen en fabrieken). Bij Psion werken vandaag nog 830 mensen. Het bedrijf draaide in 2011 een omzet van zo'n 273 miljoen dollar.

Motorola Solutions, gespecialiseerd in draadloze netwerkoplossingen, breidt zo zijn eigen aanbod op de markten waar het actief is verder uit, klinkt het in een mededeling.

Motorola Solutions neemt handheldpionier Psion over voor 200 miljoen dollar. Het Britse Psion, opgericht in 1980, is bekend van de eerste handheld-computer, de Psion Organiser. Dat 'clamshell' (openklapbaar) toestel werd in 1984 gelanceerd. Voordien maakte het bedrijf vooral software voor de ZX Spectrum van Sinclair. In de jaren negentig was Psion vooral bekend als pda-producent. Het ontwikkelde ook de EPOC-software, die later zou uitmonden in het besturingssysteem Symbian (vandaag vooral nog gebruikt door Nokia). In 2000 fuseerde de afdeling Psion Enterprise Computing met het Canadese Teklogix. Het bedrijf maakt sindsdien vooral robuuste pda's en mobiele computers voor industriële en logistieke omgevingen (onder meer magazijnen en fabrieken). Bij Psion werken vandaag nog 830 mensen. Het bedrijf draaide in 2011 een omzet van zo'n 273 miljoen dollar. Motorola Solutions, gespecialiseerd in draadloze netwerkoplossingen, breidt zo zijn eigen aanbod op de markten waar het actief is verder uit, klinkt het in een mededeling.