Het Amerikaanse telecombedrijf Motorola heeft Sanjay Jha met onmiddellijke ingang benoemd tot topman van de gsm-afdeling. Dat heeft Motorola maandag gemeld. Na bekendmaking van het nieuws steeg het aandeel van Motorola met tien procent.

De 45-jarige Jha werkte eerder voor het Amerikaanse Qualcomm en zal instaan voor Motorola's gsm-afdeling, die goed is voor 40 procent van de omzet. Sinds begin vorig jaar verloor de gsm-afdeling meer dan 1,9 miljard dollar, nadat consumenten voor de concurrentie kozen.

De 47-jarige ceo van Motorola, Greg Brown, wordt topman van de winstgevende en sneller groeiende afdeling voor snel internet en kabeltelevisie. Brown maakte eerder bekend de gsm-afdeling van de rest van het bedrijf te willen afsplitsen.

Het Amerikaanse telecombedrijf Motorola heeft Sanjay Jha met onmiddellijke ingang benoemd tot topman van de gsm-afdeling. Dat heeft Motorola maandag gemeld. Na bekendmaking van het nieuws steeg het aandeel van Motorola met tien procent. De 45-jarige Jha werkte eerder voor het Amerikaanse Qualcomm en zal instaan voor Motorola's gsm-afdeling, die goed is voor 40 procent van de omzet. Sinds begin vorig jaar verloor de gsm-afdeling meer dan 1,9 miljard dollar, nadat consumenten voor de concurrentie kozen. De 47-jarige ceo van Motorola, Greg Brown, wordt topman van de winstgevende en sneller groeiende afdeling voor snel internet en kabeltelevisie. Brown maakte eerder bekend de gsm-afdeling van de rest van het bedrijf te willen afsplitsen.