Het Amerikaanse technologiebedrijf Motorola heeft nabeurs bekendgemaakt dat het tweederde van zijn activiteiten afstoot. Het concern zal zich vanaf 2011 niet langer bezighouden met gsm's en set-top boxes.

Het eerste onderdeel dat wordt afgestoten is de afdeling die gsm-antennes maakt. Verwacht wordt dat de verkoop een miljard dollar zal opbrengen. Onder meer de Chinese telecomgigant Huawei Technologies heeft al interesse getoond.

Daarna worden de afdelingen afgestoten die set-top boxes, de apparaten om digitale televisie te ontvangen, en gsm's produceren. Die hebben een jaaromzet van respectievelijk 4 en 7 miljard dollar.

Motorola zelf gaat zich focussen op radio-ontvangers en barcodescanners.

Bron: Belga

Het Amerikaanse technologiebedrijf Motorola heeft nabeurs bekendgemaakt dat het tweederde van zijn activiteiten afstoot. Het concern zal zich vanaf 2011 niet langer bezighouden met gsm's en set-top boxes. Het eerste onderdeel dat wordt afgestoten is de afdeling die gsm-antennes maakt. Verwacht wordt dat de verkoop een miljard dollar zal opbrengen. Onder meer de Chinese telecomgigant Huawei Technologies heeft al interesse getoond. Daarna worden de afdelingen afgestoten die set-top boxes, de apparaten om digitale televisie te ontvangen, en gsm's produceren. Die hebben een jaaromzet van respectievelijk 4 en 7 miljard dollar. Motorola zelf gaat zich focussen op radio-ontvangers en barcodescanners. Bron: Belga