De extensies Bypass en Bypass XM zijn door ongeveer 445.000 mensen geînstalleerd, maar worden nu geblokkeerd door Firefox. Mozilla, de organisatie achter de browser, ontdekte begin juni dat de twee de proxy API blokkeren, daardoor kon Firefox zichzelf niet updaten en werkten ook andere processen niet naar behoren.

Mozilla zegt niet of de add-ons ook kwaadaardige bedoelingen hadden. Maar volgens Bleeping Computer gaat het om software om paywalls te omzeilen, waarbij ook het domein van mozilla op een lijst stond van te blokkeren zaken. Zo kon Firefox zichzelf niet meer updaten, wat voor een veiligheidsrisico zorgt.

Pauze

Mozilla heeft de goedkeuring van add-ons die proxy API gebruiken voorlopig gepauzeerd tot het een allesomvattende oplossing heeft voor het probleem. In Firefox 91.1 heeft het alvast de mogelijkheid ingebouwd om, bij een belangrijk verzoek van Firefox en wanneer de proxy configuratie mislukt, een directe connectie met de servers te gebruiken. Maar algemeen raadt de organisatie aan om te updaten naar Firefox 93.

De extensies Bypass en Bypass XM zijn door ongeveer 445.000 mensen geînstalleerd, maar worden nu geblokkeerd door Firefox. Mozilla, de organisatie achter de browser, ontdekte begin juni dat de twee de proxy API blokkeren, daardoor kon Firefox zichzelf niet updaten en werkten ook andere processen niet naar behoren.Mozilla zegt niet of de add-ons ook kwaadaardige bedoelingen hadden. Maar volgens Bleeping Computer gaat het om software om paywalls te omzeilen, waarbij ook het domein van mozilla op een lijst stond van te blokkeren zaken. Zo kon Firefox zichzelf niet meer updaten, wat voor een veiligheidsrisico zorgt.Mozilla heeft de goedkeuring van add-ons die proxy API gebruiken voorlopig gepauzeerd tot het een allesomvattende oplossing heeft voor het probleem. In Firefox 91.1 heeft het alvast de mogelijkheid ingebouwd om, bij een belangrijk verzoek van Firefox en wanneer de proxy configuratie mislukt, een directe connectie met de servers te gebruiken. Maar algemeen raadt de organisatie aan om te updaten naar Firefox 93.