Sinds het bestaan van de Mexicaanse griep, zijn toetsenborden en muizen met een antibacteriële laag plotseling in trek.

Het Amerikaanse bedrijf Seal Shield maakt al een poosje toetsenborden en muizen die afwasbaar zijn en die zelfs gerust in de vaatwasser mogen. Maar sinds er zoiets als de Mexicaanse griep bestaat, en je om de oren geslagen wordt met allerlei waarschuwingen en maatregelen om niet besmet te raken, heeft het bedrijf hierin een nieuw verkoopsargument gezien.

In het productgamma wordt nu fors de nadruk gelegd op muizen en toetsenborden met een speciale antibacteriële laag. Die laag zou de gebruikers moeten beschermen tegen allerlei vieze beestjes en de daaruit voortvloeiende infecties en ziektes. [Op de website] wordt uitgelegd hoe dit dan precies in zijn werk gaat. Feit is wel dat er in de afgelopen jaren al heel wat onderzoeken gepubliceerd zijn waaruit telkens moet blijken dat muizen en toetsenborden broeihaarden van bacteriën zijn.

Vorig jaar nog meldde de University of Arizona dat een toetsenbord en muis gemiddeld 400 keer meer bacteriën bevat dan... een wc-bril. De gemiddelde wc-bril wordt immers regelmatig gereinigd, terwijl de randapparatuur van een computer nauwelijks gekuist wordt. Overigens dreigt Seal Shield binnenkort zijn uniek verkoopsargument kwijt te spelen, want ook grotere fabrikanten als Samsung kondigden onlangs nog aan dat antibacteriële technologie gebruikt zal worden in bepaalde nieuwe netbooks.

Sinds het bestaan van de Mexicaanse griep, zijn toetsenborden en muizen met een antibacteriële laag plotseling in trek. Het Amerikaanse bedrijf Seal Shield maakt al een poosje toetsenborden en muizen die afwasbaar zijn en die zelfs gerust in de vaatwasser mogen. Maar sinds er zoiets als de Mexicaanse griep bestaat, en je om de oren geslagen wordt met allerlei waarschuwingen en maatregelen om niet besmet te raken, heeft het bedrijf hierin een nieuw verkoopsargument gezien. In het productgamma wordt nu fors de nadruk gelegd op muizen en toetsenborden met een speciale antibacteriële laag. Die laag zou de gebruikers moeten beschermen tegen allerlei vieze beestjes en de daaruit voortvloeiende infecties en ziektes. [Op de website] wordt uitgelegd hoe dit dan precies in zijn werk gaat. Feit is wel dat er in de afgelopen jaren al heel wat onderzoeken gepubliceerd zijn waaruit telkens moet blijken dat muizen en toetsenborden broeihaarden van bacteriën zijn. Vorig jaar nog meldde de University of Arizona dat een toetsenbord en muis gemiddeld 400 keer meer bacteriën bevat dan... een wc-bril. De gemiddelde wc-bril wordt immers regelmatig gereinigd, terwijl de randapparatuur van een computer nauwelijks gekuist wordt. Overigens dreigt Seal Shield binnenkort zijn uniek verkoopsargument kwijt te spelen, want ook grotere fabrikanten als Samsung kondigden onlangs nog aan dat antibacteriële technologie gebruikt zal worden in bepaalde nieuwe netbooks.