De Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos realiseerden in het Zwin een uniek natuurcentrum. De grootste blikvangers zijn een nieuw bezoekerscentrum en een kijkcentrum, waar het publiek kennis kan maken met de natuur van de Zwinvlakte, een gebied dat zich uitstrekt over 180 hectare in Knokke-Heist en 27 hectare in Nederland. Het nieuwe Zwin profileert zich als 'internationale luchthaven voor vogels'.

De scenografie van het bezoekerscentrum is een realisatie van Madoc uit Gent. Het multimediale luik van het project was in handen van Ocular. Het bedrijf uit Zwevezele stond in voor de installatie van alle bekabeling en toestellen, de automatisering van het nieuwe gebouw (waaronder de verlichting en multimedia van de tentoonstellingsruimte) en de ontwikkeling van content (onder meer voor infokiosken en diverse games).

Unieke ervaring

"Via vijf experiences maak je kennis met de vogels van het Zwin", vertelt Nicolas Vanden Avenne, zaakvoerder van Ocular. "Je leert er hoe ze leven, wat ze eten, welke gevaren ze ontmoeten tijdens hun trektocht, enzovoort." Elke experience is ingevuld met filmpjes, infokiosken en interactieve games. Ocular is in het Zwin niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf stond onder meer in voor het multimedialuik van In Flanders Fields in Ieper, het Van Gogh Museum in Amsterdam en Mons 2015.

De Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos realiseerden in het Zwin een uniek natuurcentrum. De grootste blikvangers zijn een nieuw bezoekerscentrum en een kijkcentrum, waar het publiek kennis kan maken met de natuur van de Zwinvlakte, een gebied dat zich uitstrekt over 180 hectare in Knokke-Heist en 27 hectare in Nederland. Het nieuwe Zwin profileert zich als 'internationale luchthaven voor vogels'.De scenografie van het bezoekerscentrum is een realisatie van Madoc uit Gent. Het multimediale luik van het project was in handen van Ocular. Het bedrijf uit Zwevezele stond in voor de installatie van alle bekabeling en toestellen, de automatisering van het nieuwe gebouw (waaronder de verlichting en multimedia van de tentoonstellingsruimte) en de ontwikkeling van content (onder meer voor infokiosken en diverse games). Unieke ervaring"Via vijf experiences maak je kennis met de vogels van het Zwin", vertelt Nicolas Vanden Avenne, zaakvoerder van Ocular. "Je leert er hoe ze leven, wat ze eten, welke gevaren ze ontmoeten tijdens hun trektocht, enzovoort." Elke experience is ingevuld met filmpjes, infokiosken en interactieve games. Ocular is in het Zwin niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf stond onder meer in voor het multimedialuik van In Flanders Fields in Ieper, het Van Gogh Museum in Amsterdam en Mons 2015.