Na tweets over het van de beurs halen van zijn bedrijf, volgde een schikking met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Een van de voorwaarden was dat alle openbare uitlatingen van Musk door het bestuur van Tesla worden gecontroleerd.

Volgens Musk zelf worden echter alleen de tweets gecontroleerd die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden. Voor andere tweets geldt de vrijheid van meningsuiting, klinkt het. "Laat me duidelijk zijn: ik heb geen respect voor de SEC", aldus Musk, die eraan toevoegde dat hij het rechtssysteem wél respecteert.

Op de vraag hoe hij op voorhand weet of een bepaalde tweet al dan niet de beurskoers van Tesla kan beïnvloeden, antwoordde Musk dat op dat vlak "mogelijk wel eens fouten kunnen gemaakt worden".

Moeilijk jaar achter de rug

De Tesla-topman herhaalde verder dat Tesla afgelopen jaar dicht bij een bankroet was. De productie van de nieuwe Model 3 groeide niet snel genoeg totdat het bedrijf in een tent op het parkeerterrein van zijn fabriek een extra productielijn optuigde. "We verloren 50 miljoen dollar, soms 100 miljoen dollar per week.''

Na tweets over het van de beurs halen van zijn bedrijf, volgde een schikking met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Een van de voorwaarden was dat alle openbare uitlatingen van Musk door het bestuur van Tesla worden gecontroleerd. Volgens Musk zelf worden echter alleen de tweets gecontroleerd die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden. Voor andere tweets geldt de vrijheid van meningsuiting, klinkt het. "Laat me duidelijk zijn: ik heb geen respect voor de SEC", aldus Musk, die eraan toevoegde dat hij het rechtssysteem wél respecteert.Op de vraag hoe hij op voorhand weet of een bepaalde tweet al dan niet de beurskoers van Tesla kan beïnvloeden, antwoordde Musk dat op dat vlak "mogelijk wel eens fouten kunnen gemaakt worden".De Tesla-topman herhaalde verder dat Tesla afgelopen jaar dicht bij een bankroet was. De productie van de nieuwe Model 3 groeide niet snel genoeg totdat het bedrijf in een tent op het parkeerterrein van zijn fabriek een extra productielijn optuigde. "We verloren 50 miljoen dollar, soms 100 miljoen dollar per week.''