Vorige week ontplofte op de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral een onbemande raket van het commerciële ruimtevaartbedrijf, maar nog altijd is de reden van de ontploffing niet bekend.

Musk deed vrijdag het mysterie rond de ontploffing aanwakkeren door via Twitter te melden dat de motoren van de raket ten tijde van de ontploffing niet aanstonden. Ook vroeg hij mensen om eventuele opnames van het moment te mailen naar de raketmaker.

De Falcon 9 had een satelliet voor Facebook moeten lanceren. De ontploffing gebeurde volgens Musk tijdens het bijvullen, een routineklus, een paar minuten voordat de motoren getest zouden worden.

(ANP/WK)

Vorige week ontplofte op de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral een onbemande raket van het commerciële ruimtevaartbedrijf, maar nog altijd is de reden van de ontploffing niet bekend.Musk deed vrijdag het mysterie rond de ontploffing aanwakkeren door via Twitter te melden dat de motoren van de raket ten tijde van de ontploffing niet aanstonden. Ook vroeg hij mensen om eventuele opnames van het moment te mailen naar de raketmaker.De Falcon 9 had een satelliet voor Facebook moeten lanceren. De ontploffing gebeurde volgens Musk tijdens het bijvullen, een routineklus, een paar minuten voordat de motoren getest zouden worden.(ANP/WK)