De FOD Financiën heeft een nieuwe versie van zijn portaalsite 'My MinFin' gelanceerd. Die biedt particulieren en bedrijven een compleet overzicht van hun transacties met de FOD Financiën.

De oorspronkelijke versie van [My Minfin], die twee jaar geleden het levenslicht zag, beperkte zich tot het in beeld brengen van de uitgewisselde documenten met de FOD Financiën en tot enkele identificatiegegevens. De nieuwe versie is een pak rijker aan functionaliteiten en diensten. "Het doel is er een ware portaalsite van de te maken en het contact bij uitstek tussen de FOD Financiën en de belastingplichtige", zegt Louis Collet, ict-manager van de FOD Financiën.

Met de site kan je documenten die je verstuurd hebt naar of ontvangen hebt van de FOD Financiën visualiseren, maar ook je individuele belastingaangifte invullen en indienen (via Tax-on-web), de stand-van-zaken van de aangifte raadplegen en voorkeuren aangeven voor de volgende aangifte. Het is ook mogelijk om persoonlijke gegevens te beheren, de fiscale kalender te raadplegen en de coördinaten van het kantoor dat zich bezighoudt met de controle van je aangifte. 'My Minfin' kan de aangever ook een beeld geven van z'n kadastraal patrimonium. Verder heb je toegang tot diverse e-services, niet alleen Tax-on-web, maar ook toepassingen voor bedrijven en financiële specialisten.

De beveiligde toegang tot de dienst verloopt via de eID-kaart - die de installatie van een adhoc-lezer op de pc vergt - of een token. Louis Collet, die relatief optimistisch is over het succes van My Minfin in de komende jaren, denkt dat "de installatie van een eID-kaartlezer en de toegang tot de PIN-code de belangrijkste remmen zullen zijn op het massale gebruik van de dienst."

Om My Minfin op poten te zetten moesten zowat 80 miljoen documenten verzameld worden. IBM leverde de nodig back-uptechnologie om dat mogelijk te maken. De gestructureerde gegevens worden bewaard op 500 IBM DB2-databanken. Getronics zorgde voor de implementatie van de 'Enterprise Content Management'-oplossing van Filenet. Het portaal werd ontwikkeld door Unisys.

De FOD Financiën heeft een nieuwe versie van zijn portaalsite 'My MinFin' gelanceerd. Die biedt particulieren en bedrijven een compleet overzicht van hun transacties met de FOD Financiën. De oorspronkelijke versie van [My Minfin], die twee jaar geleden het levenslicht zag, beperkte zich tot het in beeld brengen van de uitgewisselde documenten met de FOD Financiën en tot enkele identificatiegegevens. De nieuwe versie is een pak rijker aan functionaliteiten en diensten. "Het doel is er een ware portaalsite van de te maken en het contact bij uitstek tussen de FOD Financiën en de belastingplichtige", zegt Louis Collet, ict-manager van de FOD Financiën. Met de site kan je documenten die je verstuurd hebt naar of ontvangen hebt van de FOD Financiën visualiseren, maar ook je individuele belastingaangifte invullen en indienen (via Tax-on-web), de stand-van-zaken van de aangifte raadplegen en voorkeuren aangeven voor de volgende aangifte. Het is ook mogelijk om persoonlijke gegevens te beheren, de fiscale kalender te raadplegen en de coördinaten van het kantoor dat zich bezighoudt met de controle van je aangifte. 'My Minfin' kan de aangever ook een beeld geven van z'n kadastraal patrimonium. Verder heb je toegang tot diverse e-services, niet alleen Tax-on-web, maar ook toepassingen voor bedrijven en financiële specialisten. De beveiligde toegang tot de dienst verloopt via de eID-kaart - die de installatie van een adhoc-lezer op de pc vergt - of een token. Louis Collet, die relatief optimistisch is over het succes van My Minfin in de komende jaren, denkt dat "de installatie van een eID-kaartlezer en de toegang tot de PIN-code de belangrijkste remmen zullen zijn op het massale gebruik van de dienst." Om My Minfin op poten te zetten moesten zowat 80 miljoen documenten verzameld worden. IBM leverde de nodig back-uptechnologie om dat mogelijk te maken. De gestructureerde gegevens worden bewaard op 500 IBM DB2-databanken. Getronics zorgde voor de implementatie van de 'Enterprise Content Management'-oplossing van Filenet. Het portaal werd ontwikkeld door Unisys.