De socialenetwerksite MySpace, die deel uitmaakt van de groep News Corporation, zal vijfhonderd banen, of bijna 30 procent van het personeelsbestand, schrappen in de Verenigde Staten.

De mededeling volgt zowat twee maanden nadat een nieuwe directie werd aangesteld. Het personeelsbestand was te groot om een efficiënt bedrijf mogelijk te maken, zo luidt het in een persbericht. "Ik begrijp dat de veranderingen pijnlijk zijn voor velen. Ze zijn ook noodzakelijk voor de gezondheid op lange termijn", wordt algemeen directeur Owen Van Natta geciteerd.

"Ik denk dat deze herstructurering MySpace zal helpen om veel efficiënter te werken, zowel op structureel als op financieel niveau", voegt Jonathan Miller, de topman van de internetactiviteiten van News Corporation, eraan toe.

MySpace zal na de reorganisatie nog een duizendtal werknemers overhouden in de VS.

Bron: Belga

De socialenetwerksite MySpace, die deel uitmaakt van de groep News Corporation, zal vijfhonderd banen, of bijna 30 procent van het personeelsbestand, schrappen in de Verenigde Staten. De mededeling volgt zowat twee maanden nadat een nieuwe directie werd aangesteld. Het personeelsbestand was te groot om een efficiënt bedrijf mogelijk te maken, zo luidt het in een persbericht. "Ik begrijp dat de veranderingen pijnlijk zijn voor velen. Ze zijn ook noodzakelijk voor de gezondheid op lange termijn", wordt algemeen directeur Owen Van Natta geciteerd. "Ik denk dat deze herstructurering MySpace zal helpen om veel efficiënter te werken, zowel op structureel als op financieel niveau", voegt Jonathan Miller, de topman van de internetactiviteiten van News Corporation, eraan toe. MySpace zal na de reorganisatie nog een duizendtal werknemers overhouden in de VS. Bron: Belga