Bij Paratel, de multimediadochter van de Vlaamse Mediamaatschappij (Vmma), werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Vreemd is dat de dieven erg gericht te werk gingen, hoewel er nauwelijks een lijn te vinden is in wat ze feitelijk meenamen.

De dieven kwamen via het dak binnen, overmeesterden de nachtwaker en gingen vervolgens recht naar de tweede verdieping, waar Paratel en Q-Music zitten. Peter Quaghebuer, directeur-generaal van de VMMa, noemt het aan Belga een gewone inbraak, maar plaatst vervolgens toch enkele vraagtekens. "We denken niet dat men naar iets bepaald op zoek was. Toch heb ik een vreemd gevoel. Zo hebben ze andere waardevolle voorwerpen, zoalsgsm's, gewoon laten liggen." Volgens hem hadden de dieven het vooral gemunt op materiaal van Paratel. Ook de redactie van Q-Music werd overhoop gehaald.

Bij Paratel staan ze ook voor een raadsel. "Er valt geen lijn in te vinden: ze hebben alle lichte laptops meegenomen, maar de zware laptops van 8 kilo hebben ze dan weer laten liggen", vertelt marketingverantwoordelijke Shirine Irani. "Maaltijdcheques hebben ze niet meegenomen, maar wel wat koperen muntjes van mijn bureau."

De gestolen laptops worden spoedig vervangen. In afwachting werken de getroffen werknemers op computers van de mensen die op verlof zijn.

Bij Paratel, de multimediadochter van de Vlaamse Mediamaatschappij (Vmma), werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Vreemd is dat de dieven erg gericht te werk gingen, hoewel er nauwelijks een lijn te vinden is in wat ze feitelijk meenamen. De dieven kwamen via het dak binnen, overmeesterden de nachtwaker en gingen vervolgens recht naar de tweede verdieping, waar Paratel en Q-Music zitten. Peter Quaghebuer, directeur-generaal van de VMMa, noemt het aan Belga een gewone inbraak, maar plaatst vervolgens toch enkele vraagtekens. "We denken niet dat men naar iets bepaald op zoek was. Toch heb ik een vreemd gevoel. Zo hebben ze andere waardevolle voorwerpen, zoalsgsm's, gewoon laten liggen." Volgens hem hadden de dieven het vooral gemunt op materiaal van Paratel. Ook de redactie van Q-Music werd overhoop gehaald. Bij Paratel staan ze ook voor een raadsel. "Er valt geen lijn in te vinden: ze hebben alle lichte laptops meegenomen, maar de zware laptops van 8 kilo hebben ze dan weer laten liggen", vertelt marketingverantwoordelijke Shirine Irani. "Maaltijdcheques hebben ze niet meegenomen, maar wel wat koperen muntjes van mijn bureau." De gestolen laptops worden spoedig vervangen. In afwachting werken de getroffen werknemers op computers van de mensen die op verlof zijn.