'Het eerste wat bij me opkwam als voorvoegsel van .vlaanderen, was 'arm'. En die domeinnaam was nog vrij', reageert de bedenker in Het Laatste Nieuws.

Surf je naar arm.vlaanderen, dan kom je terecht op een website met afbeeldingen van Belgische politici als Elio Di Rupo, Bruno Tobback en Jean-Marie Dedecker, en vakbondslui onder wie Marc Leemans van het ACV en Rudy De Leeuw van het ABVV. Ook komiek Geert Hoste passeert er de revue.

Apen.land

Domeinnamen hoeven al enige tijd niet meer te eindigen op '.com', '.be' of '.net'. En dat vraagt om grappige vondsten. Zoals apen.land, een extensie die vorig jaar al opgemerkt werd door de website Belg.be , maar waar vandaag weer smakelijk om gelachen wordt op Twitter. De reden: apen.land linkt naar ... de portaalsite van de Belgische overheid, belgium.be.

''België is toch een apenland', hoor ik vaak zeggen', legt Frederic Jacobs, de man die de extensie registreerde, uit aan Het Laatste Nieuws. 'Mensen zullen apen.land misschien makkelijker onthouden dan belgium.be', grapt hij nog. 'Maar als iemand er een probleem mee zou hebben, haal ik de site meteen weer offline.' (MI)

'Het eerste wat bij me opkwam als voorvoegsel van .vlaanderen, was 'arm'. En die domeinnaam was nog vrij', reageert de bedenker in Het Laatste Nieuws. Surf je naar arm.vlaanderen, dan kom je terecht op een website met afbeeldingen van Belgische politici als Elio Di Rupo, Bruno Tobback en Jean-Marie Dedecker, en vakbondslui onder wie Marc Leemans van het ACV en Rudy De Leeuw van het ABVV. Ook komiek Geert Hoste passeert er de revue.Apen.land Domeinnamen hoeven al enige tijd niet meer te eindigen op '.com', '.be' of '.net'. En dat vraagt om grappige vondsten. Zoals apen.land, een extensie die vorig jaar al opgemerkt werd door de website Belg.be , maar waar vandaag weer smakelijk om gelachen wordt op Twitter. De reden: apen.land linkt naar ... de portaalsite van de Belgische overheid, belgium.be.''België is toch een apenland', hoor ik vaak zeggen', legt Frederic Jacobs, de man die de extensie registreerde, uit aan Het Laatste Nieuws. 'Mensen zullen apen.land misschien makkelijker onthouden dan belgium.be', grapt hij nog. 'Maar als iemand er een probleem mee zou hebben, haal ik de site meteen weer offline.' (MI)