De opvolger van de 'standaard' iPad van 9,7 inch en de iPad Mini van 7,9 inch, wordt volgens het (doorgaans betrouwbare) Koreaanse ETNews een ... iPad Maxi. Die krijgt naar verluidt een schermdiameter van 12,9 inch mee. Apple zou al in gesprek zijn met enkele Koreaanse bedrijven die dit formaat van schermen kunnen aanleveren, aldus nog ETNews. De release wordt verwacht in het begin van 2014.

Concurrentie voor ultrabooks en notebooks De iPad Maxi zou de concurrentie moeten aangaan met ultrabooks en notebooks, die een gemiddeld schermformaat van 13 inch hebben. Maar Apple's toestel zou dan handiger te dragen zijn, en over een langere batterijduur beschikken. Ook moet het nieuwe display beter geschikt worden om in direct zonlicht te kunnen lezen, wat op dit moment nog een struikelblok van de tablet is.

Het zou een atypische en dus ook redelijk onwaarschijnlijke move van Apple zijn, zeker omdat het bestverkopende iPad-model op dit moment de iPad Mini is.

De opvolger van de 'standaard' iPad van 9,7 inch en de iPad Mini van 7,9 inch, wordt volgens het (doorgaans betrouwbare) Koreaanse ETNews een ... iPad Maxi. Die krijgt naar verluidt een schermdiameter van 12,9 inch mee. Apple zou al in gesprek zijn met enkele Koreaanse bedrijven die dit formaat van schermen kunnen aanleveren, aldus nog ETNews. De release wordt verwacht in het begin van 2014. Concurrentie voor ultrabooks en notebooks De iPad Maxi zou de concurrentie moeten aangaan met ultrabooks en notebooks, die een gemiddeld schermformaat van 13 inch hebben. Maar Apple's toestel zou dan handiger te dragen zijn, en over een langere batterijduur beschikken. Ook moet het nieuwe display beter geschikt worden om in direct zonlicht te kunnen lezen, wat op dit moment nog een struikelblok van de tablet is. Het zou een atypische en dus ook redelijk onwaarschijnlijke move van Apple zijn, zeker omdat het bestverkopende iPad-model op dit moment de iPad Mini is.