Dat meldt L'Echo.

Op de klokkenluiderssite WikiLeaks is een lijst gepubliceerd van de servers die gebruikt werden voor de spionagepraktijken. Daaruit blijkt dat er ook in België een structuur voor dergelijke activiteiten werd opgezet. Verschillende experts op het vlak van informaticabeveiliging vermelden ook de mogelijkheid dat er op het Belgische grondgebied antennes aanwezig zijn waarmee mobiele communicatie live kan worden onderschept.

Hacking Team is een omstreden Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in spionagesoftware. Nadat de onderneming zelf het slachtoffer werd van een een cyberaanval, zijn miljoen interne documenten gelekt op de website van Wikileaks.

(Belga/RR)

Dat meldt L'Echo.Op de klokkenluiderssite WikiLeaks is een lijst gepubliceerd van de servers die gebruikt werden voor de spionagepraktijken. Daaruit blijkt dat er ook in België een structuur voor dergelijke activiteiten werd opgezet. Verschillende experts op het vlak van informaticabeveiliging vermelden ook de mogelijkheid dat er op het Belgische grondgebied antennes aanwezig zijn waarmee mobiele communicatie live kan worden onderschept. Hacking Team is een omstreden Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in spionagesoftware. Nadat de onderneming zelf het slachtoffer werd van een een cyberaanval, zijn miljoen interne documenten gelekt op de website van Wikileaks. (Belga/RR)