De naam van KPN's it-dochter Getronics verdwijnt in de loop van dit jaar en het it-dienstenbedrijf gaat verder onder de KPN-naam. Dat zei topman Eelco Blok in een toelichting op de nieuwe strategie voor het telecomconcern tot en met 2015.

De 'rebranding' is volgens de topman niet alleen cosmetisch. "De naamswijziging is de eerste stap." KPN wil de twee onderdelen waaruit Getronics bestaat, samenvoegen. Er komt wel een vervanger voor de vorige week vertrokken ceo van Getronics, Erik van der Meijden.

Vorige maand maakte Blok al bekend dat er in Nederland de komende jaren vierduizend tot vijfduizend banen gaan verdwijnen, waarvan een deel bij Getronics. Een kwart van deze banen kunnen eruit door "efficiency-verbeteringen", aldus de topman. De rest wordt gerealiseerd door het uitbesteden of verplaatsen van activiteiten.

Bron: Belga/ANP

Update: De naam Getronics verdwijnt voorlopig enkel in Nederland. In België blijft de it-dienstenpoot van KPN dus nog steeds Getronics heten.

De naam van KPN's it-dochter Getronics verdwijnt in de loop van dit jaar en het it-dienstenbedrijf gaat verder onder de KPN-naam. Dat zei topman Eelco Blok in een toelichting op de nieuwe strategie voor het telecomconcern tot en met 2015. De 'rebranding' is volgens de topman niet alleen cosmetisch. "De naamswijziging is de eerste stap." KPN wil de twee onderdelen waaruit Getronics bestaat, samenvoegen. Er komt wel een vervanger voor de vorige week vertrokken ceo van Getronics, Erik van der Meijden. Vorige maand maakte Blok al bekend dat er in Nederland de komende jaren vierduizend tot vijfduizend banen gaan verdwijnen, waarvan een deel bij Getronics. Een kwart van deze banen kunnen eruit door "efficiency-verbeteringen", aldus de topman. De rest wordt gerealiseerd door het uitbesteden of verplaatsen van activiteiten. Bron: Belga/ANP Update: De naam Getronics verdwijnt voorlopig enkel in Nederland. In België blijft de it-dienstenpoot van KPN dus nog steeds Getronics heten.