De eerste vlucht van de SLS-raket, de krachtigste ter wereld, staat gepland voor woensdag om 1.04 uur plaatselijke tijd (7.04 uur Belgische tijd), met een mogelijk lanceervenster van twee uur. Ook de weergoden lijken de lancering ditmaal gunstig gezind, met 90 procent kans op goede weersomstandigheden.

'Ons moment komt eraan, en we hopen dat het woensdag is', verklaarde missieleider Mike Sarafin maandagavond. Hij prees het doorzettingsvermogen van zijn teams, die zich moesten herpakken na twee mislukte startpogingen deze zomer en na de doortocht van twee orkanen.

De eerste vlucht van de SLS-raket, de krachtigste ter wereld, staat gepland voor woensdag om 1.04 uur plaatselijke tijd (7.04 uur Belgische tijd), met een mogelijk lanceervenster van twee uur. Ook de weergoden lijken de lancering ditmaal gunstig gezind, met 90 procent kans op goede weersomstandigheden.'Ons moment komt eraan, en we hopen dat het woensdag is', verklaarde missieleider Mike Sarafin maandagavond. Hij prees het doorzettingsvermogen van zijn teams, die zich moesten herpakken na twee mislukte startpogingen deze zomer en na de doortocht van twee orkanen.