De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil een 3D-printer de ruimte in sturen, om astronauten minder afhankelijk te maken van de aarde. De 3D-printer moet in staat zijn voedsel - waaronder pizza's - af te drukken voor de ruimtereizigers, en moet onderdelen van raketten kunnen printen in geval van beschadiging.

Er zijn zopas diverse tests uitgevoerd met de 3D-printer, waaruit moest blijken of die even goed functioneert bij verlies van zwaartekracht. Er zijn vooralsnog geen problemen geweest, al volgt er deze zomer nog een laatste test.

De printer werd op maat van de NASA gemaakt door de fabrikant Made in Space, heeft het formaat van een schoendoos en bestaat volledig uit metaal. In augustus 2014 wil de NASA de printer in gebruik nemen in het ruimtestation ISS.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil een 3D-printer de ruimte in sturen, om astronauten minder afhankelijk te maken van de aarde. De 3D-printer moet in staat zijn voedsel - waaronder pizza's - af te drukken voor de ruimtereizigers, en moet onderdelen van raketten kunnen printen in geval van beschadiging. Er zijn zopas diverse tests uitgevoerd met de 3D-printer, waaruit moest blijken of die even goed functioneert bij verlies van zwaartekracht. Er zijn vooralsnog geen problemen geweest, al volgt er deze zomer nog een laatste test. De printer werd op maat van de NASA gemaakt door de fabrikant Made in Space, heeft het formaat van een schoendoos en bestaat volledig uit metaal. In augustus 2014 wil de NASA de printer in gebruik nemen in het ruimtestation ISS.