De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq heeft toegegeven dat zijn informaticasysteem werd gehackt en dat er een onderzoek loopt door de Amerikaanse autoriteiten. Het was de krant Wall Street Journal die berichtte over de hackers.

"In het kader van routine veiligheidscontroles, hebben we verdachte bestanden aangetroffen in onze servers in de VS (...) We concluderen dat onze software Directors Desk mogelijk geraakt is", luidde het in een communiqué. Nasdaq beklemtoont dat ze onmiddellijk de hulp van technische experts en van de federale autoriteiten heeft ingeroepen.

De Wall Street Journal had eerder bericht dat er het afgelopen jaar verschillende keren ingebroken is in het informaticasysteem van de beurs. "Er is in dit stadium geen enkel bewijs dat de internetpiraten aan de klantengegevens zijn geraakt", beklemtoonde de Nasdaq nog. Volgens de beurs werd ook het handelsplatform op geen enkel moment gehackt.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou aan de beursautoriteiten gevraagd hebben om de zaak tot 14 februari geheim te houden om het onderzoek te vergemakkelijken, maar door het perslek kwam Nasdaq toch met het nieuws naar buiten.

Bron: Belga

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq heeft toegegeven dat zijn informaticasysteem werd gehackt en dat er een onderzoek loopt door de Amerikaanse autoriteiten. Het was de krant Wall Street Journal die berichtte over de hackers. "In het kader van routine veiligheidscontroles, hebben we verdachte bestanden aangetroffen in onze servers in de VS (...) We concluderen dat onze software Directors Desk mogelijk geraakt is", luidde het in een communiqué. Nasdaq beklemtoont dat ze onmiddellijk de hulp van technische experts en van de federale autoriteiten heeft ingeroepen. De Wall Street Journal had eerder bericht dat er het afgelopen jaar verschillende keren ingebroken is in het informaticasysteem van de beurs. "Er is in dit stadium geen enkel bewijs dat de internetpiraten aan de klantengegevens zijn geraakt", beklemtoonde de Nasdaq nog. Volgens de beurs werd ook het handelsplatform op geen enkel moment gehackt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou aan de beursautoriteiten gevraagd hebben om de zaak tot 14 februari geheim te houden om het onderzoek te vergemakkelijken, maar door het perslek kwam Nasdaq toch met het nieuws naar buiten. Bron: Belga