Beursbedrijf Nasdaq verwacht vandaag de beurswaakhond SEC in te lichten over hoe het beleggers gaat compenseren voor de verliezen die zij hebben geleden door de problemen rond de beursgang van Facebook op 18 mei.

Dat bericht de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden. De handelssystemen van Nasdaq bleken op de dag van de beursgang van Facebook de grote stroom aan orders niet aan te kunnen. Daardoor konden veel beleggers geen aandelen kopen tegen de gewenste prijs. Doordat het aandeel na de beursgang snel in waarde daalde, moesten veel beleggers achteraf veel meer betalen dan de geleverde aandelen op dat moment waard waren.

De totale schade wordt volgens The Wall Street Journal geschat op meer dan 100 miljoen dollar.

Bron: Belga

Beursbedrijf Nasdaq verwacht vandaag de beurswaakhond SEC in te lichten over hoe het beleggers gaat compenseren voor de verliezen die zij hebben geleden door de problemen rond de beursgang van Facebook op 18 mei. Dat bericht de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden. De handelssystemen van Nasdaq bleken op de dag van de beursgang van Facebook de grote stroom aan orders niet aan te kunnen. Daardoor konden veel beleggers geen aandelen kopen tegen de gewenste prijs. Doordat het aandeel na de beursgang snel in waarde daalde, moesten veel beleggers achteraf veel meer betalen dan de geleverde aandelen op dat moment waard waren. De totale schade wordt volgens The Wall Street Journal geschat op meer dan 100 miljoen dollar. Bron: Belga