Nasdaq richt schadevergoedingsfonds op van 40 miljoen dollar

Het Amerikaanse beursplatform Nasdaq richt een fonds op van 40 miljoen dollar om beleggers schadeloos te stellen die geld verloren zouden hebben door de technische problemen bij de beursgang van Facebook.

Het Amerikaanse beursplatform Nasdaq richt een fonds op van 40 miljoen dollar om beleggers schadeloos te stellen die geld verloren zouden hebben door de technische problemen bij de

beursgang van Facebook.

De beursgang van socialenetwerksite Facebook, een van de meest gehypte sinds jaren, ging gepaard met technische problemen door het erg grote aantal koop- en verkooporders. Daardoor konden beleggers hun orders slechts met heel wat vertraging uitvoeren. Sommigen dienden daarom een klacht in bij de beursoperator. Zo ook het New Yorkse Knight Capital, dat een schadevergoeding van 35 miljoen dollar eist. Daarnaast werd ook minstens een collectieve klacht ingediend.

Volgens de Wall Street Journal zijn al klachten ingediend voor een totaalbedrag van 100 miljoen dollar. Verscheidene misnoegde investeerders richten hun pijlen ook op Facebook en zijn bestuurders. Het aandeel Facebook is sinds 18 mei al meer dan 30 procent van zijn waarde verloren.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content