De Nasdaq-beurs, waar toch al voornamelijk aandelen van technologiedrijven verhandeld worden, is dinsdag een index begonnen voor bedrijven die internetdiensten aanbieden.

De Nasdaq Internet Index is een nieuwe benchmark die erop gericht is om de prestaties bij te houden van internetbedrijven die diensten bieden als internettoegang, zoekmachines, webhosting, website-ontwikkeling en internethandel.

"Het is logisch voor Nasdaq om uit te breiden met een nieuwe benchmark voor deze dynamische sector, gezien het marktaandeel dat Nasdaq met noteringen van internetbedrijven heeft", aldus Steven Bloom, vice-president van Nasdaq. Verwijzingen naar de handel op de Nasdaq Internet Index zal plaatsvinden onder de noemer 'Nasdaq:QNET'.

In samenwerking met Computable

De Nasdaq-beurs, waar toch al voornamelijk aandelen van technologiedrijven verhandeld worden, is dinsdag een index begonnen voor bedrijven die internetdiensten aanbieden. De Nasdaq Internet Index is een nieuwe benchmark die erop gericht is om de prestaties bij te houden van internetbedrijven die diensten bieden als internettoegang, zoekmachines, webhosting, website-ontwikkeling en internethandel. "Het is logisch voor Nasdaq om uit te breiden met een nieuwe benchmark voor deze dynamische sector, gezien het marktaandeel dat Nasdaq met noteringen van internetbedrijven heeft", aldus Steven Bloom, vice-president van Nasdaq. Verwijzingen naar de handel op de Nasdaq Internet Index zal plaatsvinden onder de noemer 'Nasdaq:QNET'. In samenwerking met Computable