De Nationale Loterij wees zopas een it-contract toe dat haar in staat moet stellen in het laatste kwartaal van dit jaar (wellicht oktober) een reeks kansspelen op het internet te lanceren.

Het project werd Interactive Gaming System (IGS) gedoopt en zal in eerste instantie een paar klassiekers omvatten (Lotto, Pick3, Keno, Joker en EuroMillions), maar dat aanbod is voor uitbreiding vatbaar.

Het betreft een contract "van meerdere miljoenen euro", aldus Rob Van der Linden, executive director Operations & ICT, maar over het uiteindelijke eindbedrag moet nog worden onderhandeld. "We hebben in eerste instantie 7 offertes binnengekregen, gaande van 9,4 tot 24,6 miljoen euro." Daar zaten zowel spelletjesleveranciers als meer 'klassieke' integratoren tussen.

Een consortium geleid door de gespecialiseerde Amerikaanse groep GTECH/Finsoft kwam als winnaar uit de bus. Het zal zorgen voor de infrastructuur, het beheer van de platformen, het crm, het callcenter, het klantenbeheer, de toelatingsregels enz. De spelletjes zullen op termijn worden gehost op ca. 125 servers, verdeeld over meerdere sites. Het IGS vereist daarnaast een aangepaste beveiliging en maatregelen ter controle van de ethische regels voor de spelers. De identiteitscontrole gebeurt via de elektronische identiteitskaart en bijzondere voorzieningen moeten verslaving tegengaan (via een mechanisme dat de financiële belangen en het tijdsgebruik regelt, prepaid rekening met een maximaal bedrag, controle van het dagelijkse verlies, mogelijkheid voor de speler om zich tijdelijk of definitief de toegang te laten ontzeggen enz.).

De Nationale Loterij lanceert binnenkort ook nog een uitgebreid bestek voor de vervanging van haar centrale systemen, terminals en netwerk, inclusief een multimedialuik. Een contract van "meerdere tientallen miljoenen euro." Ook de invoering van voice over ip voor 370 gebruikers staat op stapel.

De Nationale Loterij wees zopas een it-contract toe dat haar in staat moet stellen in het laatste kwartaal van dit jaar (wellicht oktober) een reeks kansspelen op het internet te lanceren. Het project werd Interactive Gaming System (IGS) gedoopt en zal in eerste instantie een paar klassiekers omvatten (Lotto, Pick3, Keno, Joker en EuroMillions), maar dat aanbod is voor uitbreiding vatbaar. Het betreft een contract "van meerdere miljoenen euro", aldus Rob Van der Linden, executive director Operations & ICT, maar over het uiteindelijke eindbedrag moet nog worden onderhandeld. "We hebben in eerste instantie 7 offertes binnengekregen, gaande van 9,4 tot 24,6 miljoen euro." Daar zaten zowel spelletjesleveranciers als meer 'klassieke' integratoren tussen. Een consortium geleid door de gespecialiseerde Amerikaanse groep GTECH/Finsoft kwam als winnaar uit de bus. Het zal zorgen voor de infrastructuur, het beheer van de platformen, het crm, het callcenter, het klantenbeheer, de toelatingsregels enz. De spelletjes zullen op termijn worden gehost op ca. 125 servers, verdeeld over meerdere sites. Het IGS vereist daarnaast een aangepaste beveiliging en maatregelen ter controle van de ethische regels voor de spelers. De identiteitscontrole gebeurt via de elektronische identiteitskaart en bijzondere voorzieningen moeten verslaving tegengaan (via een mechanisme dat de financiële belangen en het tijdsgebruik regelt, prepaid rekening met een maximaal bedrag, controle van het dagelijkse verlies, mogelijkheid voor de speler om zich tijdelijk of definitief de toegang te laten ontzeggen enz.). De Nationale Loterij lanceert binnenkort ook nog een uitgebreid bestek voor de vervanging van haar centrale systemen, terminals en netwerk, inclusief een multimedialuik. Een contract van "meerdere tientallen miljoenen euro." Ook de invoering van voice over ip voor 370 gebruikers staat op stapel.