De winst van Sony zal naar verwachting bijna halveren tot 80 miljard yen (ruim 650 miljoen euro). Voor de aardbeving Japan trof, werd nog uitgegaan van het meest winstgevende jaar in bijna twintig jaar tijd.

Sony kampt, behalve met de effecten van de aardbeving, ook met een tanende vraag naar beeldsensoren die onder meer worden gebruikt in camera's voor smartphones. Bij de productie van smartphones van Sony worden wel weer zwarte cijfers voorzien. Voorts zal het bedrijf profiteren van goede resultaten op het gebied van spelcomputers en streamingdiensten, zo is de verwachting. (Belga/WK)

De winst van Sony zal naar verwachting bijna halveren tot 80 miljard yen (ruim 650 miljoen euro). Voor de aardbeving Japan trof, werd nog uitgegaan van het meest winstgevende jaar in bijna twintig jaar tijd. Sony kampt, behalve met de effecten van de aardbeving, ook met een tanende vraag naar beeldsensoren die onder meer worden gebruikt in camera's voor smartphones. Bij de productie van smartphones van Sony worden wel weer zwarte cijfers voorzien. Voorts zal het bedrijf profiteren van goede resultaten op het gebied van spelcomputers en streamingdiensten, zo is de verwachting. (Belga/WK)