Slechts 2 Belgische bedrijven telt de Benelux-lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven, de Deloitte Technology Fast50.

Deloitte verkiest al 10 jaar lang in de Deloitte Technology Fast50 de snelst groeiende technologiebedrijven uit de Benelux. De selectie is gebaseerd op procentuele omzetgroei in de voorbije vijf jaar (in dit geval dus 2004-2008).

Van de 50 snelste groeiers in onze contreien telt de technologielijst slechts 2 Belgische bedrijven. De rest zijn Nederlandse firma's. In het bijzonder gaat het om het Gentse Netlog, van de gelijknamige succesvolle sociale netwerksite. Het Mechelse Clear2Pay, dat software voor de financiële sector bouwt, is de andere Belg uit de lijst. Globaal gezien telt de lijst vooral software- en internetbedrijven.

Voor de duidelijkheid: het gaat om nominaties. De uiteindelijke ranglijst wordt bekend gemaakt tijdens een awardceremonie op 29 oktober.

De bittere pil voor België wordt slechts deels verzacht door de 3 jonge Belgische bedrijven die deel uitmaken van de 12 firma's in Rising Star-lijst van Deloitte. Het gaat om Eclipse International uit Antwerpen, EconCore uit Leuven en Visys uit Hasselt. De rest zijn wederom Nederlandse firma's.

De Rising Star-lijst is bedoeld voor bedrijven die jonger dan vijf jaar zijn. Ze worden niet beoordeeld op omzetgroei, maar een vakjury bekijkt het omzetpotentieel. Noem het dus potentiële toekomstige Fast50-bedrijven. Op 1 oktober moeten de 12 bedrijven een korte toelichting van hun bedrijf geven. Na afloop daarvan maakt de jury de winnaar bekend.

Slechts 2 Belgische bedrijven telt de Benelux-lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven, de Deloitte Technology Fast50. Deloitte verkiest al 10 jaar lang in de Deloitte Technology Fast50 de snelst groeiende technologiebedrijven uit de Benelux. De selectie is gebaseerd op procentuele omzetgroei in de voorbije vijf jaar (in dit geval dus 2004-2008). Van de 50 snelste groeiers in onze contreien telt de technologielijst slechts 2 Belgische bedrijven. De rest zijn Nederlandse firma's. In het bijzonder gaat het om het Gentse Netlog, van de gelijknamige succesvolle sociale netwerksite. Het Mechelse Clear2Pay, dat software voor de financiële sector bouwt, is de andere Belg uit de lijst. Globaal gezien telt de lijst vooral software- en internetbedrijven. Voor de duidelijkheid: het gaat om nominaties. De uiteindelijke ranglijst wordt bekend gemaakt tijdens een awardceremonie op 29 oktober. De bittere pil voor België wordt slechts deels verzacht door de 3 jonge Belgische bedrijven die deel uitmaken van de 12 firma's in Rising Star-lijst van Deloitte. Het gaat om Eclipse International uit Antwerpen, EconCore uit Leuven en Visys uit Hasselt. De rest zijn wederom Nederlandse firma's. De Rising Star-lijst is bedoeld voor bedrijven die jonger dan vijf jaar zijn. Ze worden niet beoordeeld op omzetgroei, maar een vakjury bekijkt het omzetpotentieel. Noem het dus potentiële toekomstige Fast50-bedrijven. Op 1 oktober moeten de 12 bedrijven een korte toelichting van hun bedrijf geven. Na afloop daarvan maakt de jury de winnaar bekend.