Tijdens een bijeenkomst in Berlijn zei generaal Andre Lanata, sinds eind september verantwoordelijk voor transformatie bij de NAVO dat zijn organisatie wil dat start-ups, maar ook traditionele wapenfabrikanten, samenwerken met de verdragsorganisatie rond innovatie.

Die innovatie moet onder meer komen uit AI, connectiviteit, kwantumcomputers, big data en hypervelocity. Volgens Lanata werden bij de militaire oefening van afgelopen maand in Noord-Europa al zo'n 21 disruptieve projecten getest.

Op die bijeenkomst werden ook de winnaars van de 'innovation challenge' van de NAVO bekendgemaakt, waarbij het Luikse ALX Systems won. Het bedrijf specialiseert zich onder meer in drone-oplossingen rond security, drone fleet management en de communicatie daarrond.

Bij de uitreiking merkte CEO Geoffrey Mormal volgens Reuters op dat het voor kleine bedrijven vaak lastig is om mee te dingen in het aanbestedingsproces van grote organisaties als de NAVO.

Tijdens een bijeenkomst in Berlijn zei generaal Andre Lanata, sinds eind september verantwoordelijk voor transformatie bij de NAVO dat zijn organisatie wil dat start-ups, maar ook traditionele wapenfabrikanten, samenwerken met de verdragsorganisatie rond innovatie.Die innovatie moet onder meer komen uit AI, connectiviteit, kwantumcomputers, big data en hypervelocity. Volgens Lanata werden bij de militaire oefening van afgelopen maand in Noord-Europa al zo'n 21 disruptieve projecten getest.Op die bijeenkomst werden ook de winnaars van de 'innovation challenge' van de NAVO bekendgemaakt, waarbij het Luikse ALX Systems won. Het bedrijf specialiseert zich onder meer in drone-oplossingen rond security, drone fleet management en de communicatie daarrond.Bij de uitreiking merkte CEO Geoffrey Mormal volgens Reuters op dat het voor kleine bedrijven vaak lastig is om mee te dingen in het aanbestedingsproces van grote organisaties als de NAVO.