NCR, bouwer van kassasystemen en terminals, heeft het Israëlische software- en dienstenbedrijf Retalix gekocht.

NCR legt 30 dollar per Retalix-aandeel op tafel of zo'n 650 miljoen dollar in contanten. Retalix bouwt softwareoplossingen voor en levert diensten aan retailers, zoals supermarkten, tankstations en apothekers. Het gaat onder meer om kassaoplossingen en software voor het winkelbeheer, verkoopkanalen, klantenbeheer, marketing, merchandising en logistiek. Het bedrijf is met zijn software aanwezig in meer dan 70.000 winkellocaties in 50 landen.

Met de overname zegt NCR de transformatie te willen versnellen naar een 'hardware-gesteund softwaregedreven businessmodel'. In mensentaal: NCR blijft ook hardware verkopen, maar wil meer profiteren van de mooie marges van de software- en dienstenmarkt.

De overname moet in het eerste kwartaal van 2013 worden afgerond.

NCR, bouwer van kassasystemen en terminals, heeft het Israëlische software- en dienstenbedrijf Retalix gekocht. NCR legt 30 dollar per Retalix-aandeel op tafel of zo'n 650 miljoen dollar in contanten. Retalix bouwt softwareoplossingen voor en levert diensten aan retailers, zoals supermarkten, tankstations en apothekers. Het gaat onder meer om kassaoplossingen en software voor het winkelbeheer, verkoopkanalen, klantenbeheer, marketing, merchandising en logistiek. Het bedrijf is met zijn software aanwezig in meer dan 70.000 winkellocaties in 50 landen. Met de overname zegt NCR de transformatie te willen versnellen naar een 'hardware-gesteund softwaregedreven businessmodel'. In mensentaal: NCR blijft ook hardware verkopen, maar wil meer profiteren van de mooie marges van de software- en dienstenmarkt. De overname moet in het eerste kwartaal van 2013 worden afgerond.