Het Belgische it-dienstenbedrijf NCTS is opgekocht door zijn Franse sectorgenoot ACTI. Met de overname willen de Fransen hun internationaliseringstrategie bestendigen.

Dienstenleverancier ACTI is intussen reeds actief in Frankrijk, Canada, Libië, Marokko en het Verenigd Koninkrijk. Met de overname van NCTS wordt nu ook het startschot gegeven voor een Belgisch avontuur.

Bij NCTS werken een vijftigtal consultants. In 2008 draaide het bedrijf een omzet van 5,1 miljoen euro, en kon het een nettoresultaat van 0,4 miljoen euro optekenen. NCTS is vooral gespecialiseerd in BPR of 'business process reengineering'.

De voornaamste klanten moeten in de bancaire wereld gezocht worden (ING, Fortis, Le Crédit Agricole maar ook HP of Fujitsu Siemens). Eén en ander is erg interessant voor ACTI, dat zich meer en meer wil gaan toeleggen op consultancy in de financiële wereld. NTCS staat in voor de hele opvolging van een project: van onderzoek over realisatie, tot support en exploitatie.

Het Franse ACTI specialiseert zich vooral in de installatie van grote it-systemen. In 2007 kon het bedrijf een zakencijfer van 41,5 miljoen euro optekenen voor 450 werknemers. Dit jaar zou afgesloten worden met een cijfer van 47 miljoen euro voor 520 werknemers.

Het Belgische it-dienstenbedrijf NCTS is opgekocht door zijn Franse sectorgenoot ACTI. Met de overname willen de Fransen hun internationaliseringstrategie bestendigen. Dienstenleverancier ACTI is intussen reeds actief in Frankrijk, Canada, Libië, Marokko en het Verenigd Koninkrijk. Met de overname van NCTS wordt nu ook het startschot gegeven voor een Belgisch avontuur. Bij NCTS werken een vijftigtal consultants. In 2008 draaide het bedrijf een omzet van 5,1 miljoen euro, en kon het een nettoresultaat van 0,4 miljoen euro optekenen. NCTS is vooral gespecialiseerd in BPR of 'business process reengineering'. De voornaamste klanten moeten in de bancaire wereld gezocht worden (ING, Fortis, Le Crédit Agricole maar ook HP of Fujitsu Siemens). Eén en ander is erg interessant voor ACTI, dat zich meer en meer wil gaan toeleggen op consultancy in de financiële wereld. NTCS staat in voor de hele opvolging van een project: van onderzoek over realisatie, tot support en exploitatie. Het Franse ACTI specialiseert zich vooral in de installatie van grote it-systemen. In 2007 kon het bedrijf een zakencijfer van 41,5 miljoen euro optekenen voor 450 werknemers. Dit jaar zou afgesloten worden met een cijfer van 47 miljoen euro voor 520 werknemers.