Nederland is het eerste land in Europa waar dit mogelijk wordt, aldus Schultz van Haegen. Vorig jaar vond op de A10 bij Amsterdam al de eerste test plaats met drie zelfrijdende personenauto's. Maar het zal volgens de bewindsvrouw "nog heel lang" duren voordat er onbemande voertuigen op de snelwegen rijden.

Vanaf de zomer verwacht ze dat er in Nederland op meer plaatsen proeven worden gedaan met zelfrijdende voertuigen. Onder meer TNO wil in samenwerking met DAF, het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland autonoom rijdende vrachtwagens gaan testen.

Bron: Automatiseringgids.

In Data News van 6 februari brengen we een dossier waarin we een stand van zaken opmaken rond connected cars.

Nederland is het eerste land in Europa waar dit mogelijk wordt, aldus Schultz van Haegen. Vorig jaar vond op de A10 bij Amsterdam al de eerste test plaats met drie zelfrijdende personenauto's. Maar het zal volgens de bewindsvrouw "nog heel lang" duren voordat er onbemande voertuigen op de snelwegen rijden.Vanaf de zomer verwacht ze dat er in Nederland op meer plaatsen proeven worden gedaan met zelfrijdende voertuigen. Onder meer TNO wil in samenwerking met DAF, het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland autonoom rijdende vrachtwagens gaan testen.Bron: Automatiseringgids.In Data News van 6 februari brengen we een dossier waarin we een stand van zaken opmaken rond connected cars.