Momenteel worden er in Nederland alleen op zeer kleine schaal tests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen, maar Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz gaat de regels aanpassen met het oog op grootschaligere proeven.

Voortrekker

Schultz wil namelijk dat haar land een voortrekkersrol speelt bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en vrachtwagens.

Positieve bijdrage

Als de wagens zonder actie van de bestuurder op de snelweg 'in een treintje' kunnen rijden en met elkaar en met verkeerscentrales kunnen communiceren, kan dat volgens de minister een positieve bijdrage leveren aan de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en het milieu. (Belga/MI)

Momenteel worden er in Nederland alleen op zeer kleine schaal tests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen, maar Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz gaat de regels aanpassen met het oog op grootschaligere proeven. VoortrekkerSchultz wil namelijk dat haar land een voortrekkersrol speelt bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en vrachtwagens. Positieve bijdrageAls de wagens zonder actie van de bestuurder op de snelweg 'in een treintje' kunnen rijden en met elkaar en met verkeerscentrales kunnen communiceren, kan dat volgens de minister een positieve bijdrage leveren aan de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en het milieu. (Belga/MI)