Volgens de NOS is na de VVD nu ook PvdA van mening dat de stemcomputers opnieuw mogen gebruikt worden. Nederland voerde dat idee af in 2006 wegens te onveilig.

Ook dit keer is de voorwaarde dat het veilig en betrouwbaar moet zijn. Bij de provinciale verkiezingen in 2015 wordt er een test uitgevoerd. De daaropvolgende verkiezing kan het systeem nationaal in gebruik gaan.

In Nederland wil de VVD al sinds 2012 opnieuw stemmen per computer mogelijk maken. In april vorig jaar kwam het tot een commissie die het elektronisch stemmen opnieuw moest onderzoeken.

De plannen kregen al eerder felle kritiek. Zo is de actiegroep Wij vertrouwen stemcomputers niet sinds het plan ook weer actief. Die legde destijds bloot dat de Nedap/Groenendaal ES3B stemcomputer, die het vaakst werd gebruikt, gehackt kan worden.

Volgens de NOS is na de VVD nu ook PvdA van mening dat de stemcomputers opnieuw mogen gebruikt worden. Nederland voerde dat idee af in 2006 wegens te onveilig.Ook dit keer is de voorwaarde dat het veilig en betrouwbaar moet zijn. Bij de provinciale verkiezingen in 2015 wordt er een test uitgevoerd. De daaropvolgende verkiezing kan het systeem nationaal in gebruik gaan.In Nederland wil de VVD al sinds 2012 opnieuw stemmen per computer mogelijk maken. In april vorig jaar kwam het tot een commissie die het elektronisch stemmen opnieuw moest onderzoeken.De plannen kregen al eerder felle kritiek. Zo is de actiegroep Wij vertrouwen stemcomputers niet sinds het plan ook weer actief. Die legde destijds bloot dat de Nedap/Groenendaal ES3B stemcomputer, die het vaakst werd gebruikt, gehackt kan worden.