De gemiddelde houdbaarheid van onze smartphone reikt doorgaans niet veel verder dan twee tot drie jaar. Als het scherm, het moederbord, de microfoon of de batterij van onze smartphone gebroken of versleten is, zijn we al snel geneigd om het ding in de vuilbak te gooien en een nieuw toestel te kopen, ook al werken de andere componenten wel nog naar behoren. De Nederlander Dave Hakkens wil hier komaf mee maken.

Onder de noemer Phonebloks ontwierp Hakkens een telefoon die je in principe eeuwig kunt bijhouden. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het toestel uit losse, Lego-achtige blokjes. Is de batterij of het display stuk, dan kan je deze eruit klikken en vervangen door nieuwe exemplaren. Phonebloks kan ook gepersonaliseerd worden. Wie zich bijvoorbeeld veel bezighoudt met fotografie, kan een betere camera van zijn of haar favoriete merk in het toestel inbouwen.

De telefoon is op dit moment nog niet ontwikkeld. Je kan het project ondersteunen door erover te tweeten of Facebooken - geld doneren is niet nodig. Pas als blijkt dat er genoeg interesse is voor een dergelijk toestel, wordt het op grote schaal ontwikkeld.

De gemiddelde houdbaarheid van onze smartphone reikt doorgaans niet veel verder dan twee tot drie jaar. Als het scherm, het moederbord, de microfoon of de batterij van onze smartphone gebroken of versleten is, zijn we al snel geneigd om het ding in de vuilbak te gooien en een nieuw toestel te kopen, ook al werken de andere componenten wel nog naar behoren. De Nederlander Dave Hakkens wil hier komaf mee maken. Onder de noemer Phonebloks ontwierp Hakkens een telefoon die je in principe eeuwig kunt bijhouden. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het toestel uit losse, Lego-achtige blokjes. Is de batterij of het display stuk, dan kan je deze eruit klikken en vervangen door nieuwe exemplaren. Phonebloks kan ook gepersonaliseerd worden. Wie zich bijvoorbeeld veel bezighoudt met fotografie, kan een betere camera van zijn of haar favoriete merk in het toestel inbouwen. De telefoon is op dit moment nog niet ontwikkeld. Je kan het project ondersteunen door erover te tweeten of Facebooken - geld doneren is niet nodig. Pas als blijkt dat er genoeg interesse is voor een dergelijk toestel, wordt het op grote schaal ontwikkeld.