Onze bovenburen zijn de meest actieve internetgebruikers van Europa. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het onderzoekbureau ComScore. Belgen komen niet voor in de top 10.

De analisten stelden vast dat de Nederlandse internetgebruikers zich tijdens de maand september gemiddeld 78,2 keer online hebben aangemeld, een record binnen Europa.

Op de tweede plaats staat Groot-Brittannië, met 71,3 'aanmeldingen', gevolgd door Frankrijk (68,4), Spanje (63,7) en Duitsland (61). De top tien wordt rond gemaakt door Polen (55,6), Finland (54,6), Turkije (53,7), Rusland (52,3) en Zweden (49,8).

Het Europese gemiddelde klokt af op 58,9 aanmeldingen. De Nederlanders spendeerden tijdens de maand september gemiddeld 32 uur aan online activiteiten.

Op de eerste plaats staat het bezoek aan portaalsites (7,2 uur), gevolgd door instant messaging (6,9 uur), sociale netwerken (3,5 uur) en e-mail (3,1 uur). In dalende lijn volgen verder multimedia, online gaming, veilingen en commerciële aankondigingen.

"De Nederlandse zijn gesofisticeerde internetgebruikers", vindt Wolf Allisat van ComScore. "Dat merk je niet alleen aan het aantal uren dat ze op het net vertoeven, of aan het aantal keer dat ze online gaan, maar ook aan de grote variëteit van sites die ze bezoeken."

Het gebruik van het mobiele internet werd voor deze studie niet mee in overweging genomen.

Onze bovenburen zijn de meest actieve internetgebruikers van Europa. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het onderzoekbureau ComScore. Belgen komen niet voor in de top 10.De analisten stelden vast dat de Nederlandse internetgebruikers zich tijdens de maand september gemiddeld 78,2 keer online hebben aangemeld, een record binnen Europa.Op de tweede plaats staat Groot-Brittannië, met 71,3 'aanmeldingen', gevolgd door Frankrijk (68,4), Spanje (63,7) en Duitsland (61). De top tien wordt rond gemaakt door Polen (55,6), Finland (54,6), Turkije (53,7), Rusland (52,3) en Zweden (49,8).Het Europese gemiddelde klokt af op 58,9 aanmeldingen. De Nederlanders spendeerden tijdens de maand september gemiddeld 32 uur aan online activiteiten. Op de eerste plaats staat het bezoek aan portaalsites (7,2 uur), gevolgd door instant messaging (6,9 uur), sociale netwerken (3,5 uur) en e-mail (3,1 uur). In dalende lijn volgen verder multimedia, online gaming, veilingen en commerciële aankondigingen."De Nederlandse zijn gesofisticeerde internetgebruikers", vindt Wolf Allisat van ComScore. "Dat merk je niet alleen aan het aantal uren dat ze op het net vertoeven, of aan het aantal keer dat ze online gaan, maar ook aan de grote variëteit van sites die ze bezoeken."Het gebruik van het mobiele internet werd voor deze studie niet mee in overweging genomen.