Nederlands minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft de mogelijkheid om foto's te nemen in het stemhok officieel laten opnemen in de stemhandleiding, schrijft de Volkskrant. Dat betekent dat kiezers tijdens het stemmen foto's mogen nemen van zichzelf en deze mogen delen via Twitter en Facebook, zo lang ze het verloop van de stemming maar niet hinderen, aldus Plasterk.

Tijdens de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen grepen onze noorderburen vandaag dan ook massaal naar de selfie. Dat resulteerde zelfs in een geheel nieuwe trend op sociale netwerksites: de 'stemfie', een kruisbestuiving tussen de selfie en de stembus.

Of het ook in België kan? Dat is riskant, want op het schenden van het stemgeheim staat een boete die kan oplopen tot 3.000 euro, schrijft De Morgen.

Nederlands minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft de mogelijkheid om foto's te nemen in het stemhok officieel laten opnemen in de stemhandleiding, schrijft de Volkskrant. Dat betekent dat kiezers tijdens het stemmen foto's mogen nemen van zichzelf en deze mogen delen via Twitter en Facebook, zo lang ze het verloop van de stemming maar niet hinderen, aldus Plasterk. Tijdens de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen grepen onze noorderburen vandaag dan ook massaal naar de selfie. Dat resulteerde zelfs in een geheel nieuwe trend op sociale netwerksites: de 'stemfie', een kruisbestuiving tussen de selfie en de stembus. Of het ook in België kan? Dat is riskant, want op het schenden van het stemgeheim staat een boete die kan oplopen tot 3.000 euro, schrijft De Morgen.