De Nederlandse Eerste Kamer heeft de nieuwe telecomwet goedgekeurd. In de gewijzigde wet wordt vrije toegang tot het internet gegarandeerd, en is het verboden om nieuwe diensten zoals WhatsApp, Viber en Skype te blokkeren. Daarmee wordt de zogeheten netneutraliteit wettelijk vastgelegd. Nederland is met deze wetswijziging één van de eerste landen in de wereld die de vrije toegang tot internet wettelijk garandeert. De nieuwe telecomwet legt een aantal belangrijke punten vast. Zo moeten gebruikers expliciet toestemming geven voor het plaatsen van cookies op apparatuur.

Verder worden providers verplicht melding te maken als er klantgegevens op straat komen te liggen. Daarnaast wordt het voor gehandicapten makkelijker om te communiceren via een 'beeldbemiddelingsdienst' en een 'tekstbemiddelingsdienst'.

De nieuwe telecomwet is tot stand gekomen door een voorstel van D66, PvdA, GroenLinks en SP. Een jaar eerder stemde de Tweede Kamer al met het voorstel in. Nu volgt de Eerste Kamer dus dit besluit.

I.s.m. Computable

De Nederlandse Eerste Kamer heeft de nieuwe telecomwet goedgekeurd. In de gewijzigde wet wordt vrije toegang tot het internet gegarandeerd, en is het verboden om nieuwe diensten zoals WhatsApp, Viber en Skype te blokkeren. Daarmee wordt de zogeheten netneutraliteit wettelijk vastgelegd. Nederland is met deze wetswijziging één van de eerste landen in de wereld die de vrije toegang tot internet wettelijk garandeert. De nieuwe telecomwet legt een aantal belangrijke punten vast. Zo moeten gebruikers expliciet toestemming geven voor het plaatsen van cookies op apparatuur. Verder worden providers verplicht melding te maken als er klantgegevens op straat komen te liggen. Daarnaast wordt het voor gehandicapten makkelijker om te communiceren via een 'beeldbemiddelingsdienst' en een 'tekstbemiddelingsdienst'. De nieuwe telecomwet is tot stand gekomen door een voorstel van D66, PvdA, GroenLinks en SP. Een jaar eerder stemde de Tweede Kamer al met het voorstel in. Nu volgt de Eerste Kamer dus dit besluit. I.s.m. Computable