Het Nederlandse leger is op zoek naar 150 'cybersoldaten' om in te zetten in binnen- en buitenland.

Het zogenaamde Cyber Commando moet volgend jaar al kunnen starten schrijft het Algemeen Dagblad. Het gaat zowel om het beschermen van de eigen infrastructuur als om het aanvallen van vijandige doelen, zoals het uitschakelen van raketinstallaties of het verstoren van internetverkeer.

Het is de bedoeling dat de eerste lichting in 2014 al actief wordt. Dat is een jaar eerder dan aanvankelijk gepland. Hoofdreden is dat de digitale dreiging vergroot en daarom een belangrijker onderdeel van oorlogsvoering is geworden. Het kostenplaatje om de 150 hackers in de komende vier jaar klaar te stomen ligt op 50 miljoen euro. Nadien gaat het om 21 miljoen euro per jaar.

Het Nederlandse leger is op zoek naar 150 'cybersoldaten' om in te zetten in binnen- en buitenland. Het zogenaamde Cyber Commando moet volgend jaar al kunnen starten schrijft het Algemeen Dagblad. Het gaat zowel om het beschermen van de eigen infrastructuur als om het aanvallen van vijandige doelen, zoals het uitschakelen van raketinstallaties of het verstoren van internetverkeer. Het is de bedoeling dat de eerste lichting in 2014 al actief wordt. Dat is een jaar eerder dan aanvankelijk gepland. Hoofdreden is dat de digitale dreiging vergroot en daarom een belangrijker onderdeel van oorlogsvoering is geworden. Het kostenplaatje om de 150 hackers in de komende vier jaar klaar te stomen ligt op 50 miljoen euro. Nadien gaat het om 21 miljoen euro per jaar.