De luchtmacht van Nederland bekijkt of het ruimteactiviteiten kan ontwikkelen. Volgens De Telegraaf wil het zicht krijgen op wat er in de ruimte rondzweeft.

Nederland richtte pas zjin Air and Space Warface Center op. Die moet kansen en bedreigingen in kaart brengen maar ook het lanceren van communicatiesatellieten en verkenningen vanuit het heelal zijn mogelijk.

Een Nederlands ruimtevaartuig behoort daarbij tot de opties. Al schrijft de Nederlandse krant ook dat er overleg wordt gepleegd met Space Expedition Corporation (SXC), een Nederlands bedrijf dat vanaf volgend jaar commerciële ruimtevluchten wil aanbieden vanaf Curaçao.

De luchtmacht van Nederland bekijkt of het ruimteactiviteiten kan ontwikkelen. Volgens De Telegraaf wil het zicht krijgen op wat er in de ruimte rondzweeft. Nederland richtte pas zjin Air and Space Warface Center op. Die moet kansen en bedreigingen in kaart brengen maar ook het lanceren van communicatiesatellieten en verkenningen vanuit het heelal zijn mogelijk. Een Nederlands ruimtevaartuig behoort daarbij tot de opties. Al schrijft de Nederlandse krant ook dat er overleg wordt gepleegd met Space Expedition Corporation (SXC), een Nederlands bedrijf dat vanaf volgend jaar commerciële ruimtevluchten wil aanbieden vanaf Curaçao.