Uber wordt verdacht van het overtreden van de wet. In documenten van de inspectiedienst Leefomgeving en Transport (ILT) wordt ook gesproken over Uber als mogelijk criminele organisatie, schrijft RTLZ.

Uit cijfers van ILT blijkt dat Uber sinds de lancering van UberPOP 450.000 euro aan opgelegde dwangsommen heeft moeten betalen. In maart deed de inspectiedienst ook al een inval bij Uber, wegens de praktijken rondom UberPOP. Uber biedt taxidiensten aan van chauffeurs zonder taxilicentie, dat is in Nederland verboden.

Uber vindt de taxiwet in Nederland achterhaald en vindt dat UberPOP legaal zou moeten zijn.

Uber verboden in Brussel

Vorige week werd UberPOP in Brussel ook al verboden. De taxidienst heeft 21 dagen om zich in orde te stellen met de regelgeving. Gebeurt dat niet dan komt er een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van een miljoen euro. Uber gaat in beroep.

Uber wordt verdacht van het overtreden van de wet. In documenten van de inspectiedienst Leefomgeving en Transport (ILT) wordt ook gesproken over Uber als mogelijk criminele organisatie, schrijft RTLZ.Uit cijfers van ILT blijkt dat Uber sinds de lancering van UberPOP 450.000 euro aan opgelegde dwangsommen heeft moeten betalen. In maart deed de inspectiedienst ook al een inval bij Uber, wegens de praktijken rondom UberPOP. Uber biedt taxidiensten aan van chauffeurs zonder taxilicentie, dat is in Nederland verboden. Uber vindt de taxiwet in Nederland achterhaald en vindt dat UberPOP legaal zou moeten zijn. Uber verboden in BrusselVorige week werd UberPOP in Brussel ook al verboden. De taxidienst heeft 21 dagen om zich in orde te stellen met de regelgeving. Gebeurt dat niet dan komt er een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van een miljoen euro. Uber gaat in beroep.