De momenteel nog naamloze app gebruikt Bluetooth en NFC om tussen mensen onderling te communiceren. Ook de app zelf is op deze manier te versturen waardoor er geen enkele verbinding met klassieke netwerken zoals gsm of wifi nodig zijn, dat schrijft De Volkskrant.

Het project komt van de TU Delft waar computerwetenschapper Johan Pouwelse de app samen met Paul Brussee ontwikkelde. De toepassing moet het mogelijk maken om bij overbelasting van het netwerk, bijvoorbeeld op festivals, of bij een ramp nog steeds te communiceren met mensen in de omgeving.

Maar het hoeft niet noodzakelijk om rampsitaties te gaan. Zo geeft Pouwelse in De Volkskrant aan dat ze ook kan gebruikt worden door wie daarbuiten een filmpje wil doorsturen wanneer het netwerk niet mee wil.

De app zelf is volgens de krant beschikbaar voor Android en iOS. Al lijkt dat niet helemaal te kloppen. Zo is er momenteel alleen een versie terug te vinden op Github. Die is zelfcompilerend, waardoor ze zich aanpast naargelang je telefoon. Maar dat is momenteel enkel het geval voor Android 4.3_r3.1 op de Galaxy Nexus, Cyanogenmod 12.1 of ANdroid 5.1.1.

De momenteel nog naamloze app gebruikt Bluetooth en NFC om tussen mensen onderling te communiceren. Ook de app zelf is op deze manier te versturen waardoor er geen enkele verbinding met klassieke netwerken zoals gsm of wifi nodig zijn, dat schrijft De Volkskrant.Het project komt van de TU Delft waar computerwetenschapper Johan Pouwelse de app samen met Paul Brussee ontwikkelde. De toepassing moet het mogelijk maken om bij overbelasting van het netwerk, bijvoorbeeld op festivals, of bij een ramp nog steeds te communiceren met mensen in de omgeving.Maar het hoeft niet noodzakelijk om rampsitaties te gaan. Zo geeft Pouwelse in De Volkskrant aan dat ze ook kan gebruikt worden door wie daarbuiten een filmpje wil doorsturen wanneer het netwerk niet mee wil.De app zelf is volgens de krant beschikbaar voor Android en iOS. Al lijkt dat niet helemaal te kloppen. Zo is er momenteel alleen een versie terug te vinden op Github. Die is zelfcompilerend, waardoor ze zich aanpast naargelang je telefoon. Maar dat is momenteel enkel het geval voor Android 4.3_r3.1 op de Galaxy Nexus, Cyanogenmod 12.1 of ANdroid 5.1.1.