Van Lanschot zegt dat de nieuwe methode de veiligheid ten goede komt. Zogenoemde veiligheidsvragen met persoonlijke informatie zijn door criminelen steeds makkelijker te achterhalen, meent de vermogensbeheerder. Klanten moeten wel eerst toestemming geven voordat Van Lanschot hun stem opslaat en onderdeel maakt van de identificatieprocedure.

Een aantal Britse banken waaronder Lloyds Bank, Barclays en HSBC maken ook al gebruik van stemidentificatie, net als de Britse tak van het Spaanse financiële concern Santander. Ook in de Verenigde Staten wordt het systeem al gebruikt, bijvoorbeeld door de bank Chase.

Van Lanschot zegt dat de nieuwe methode de veiligheid ten goede komt. Zogenoemde veiligheidsvragen met persoonlijke informatie zijn door criminelen steeds makkelijker te achterhalen, meent de vermogensbeheerder. Klanten moeten wel eerst toestemming geven voordat Van Lanschot hun stem opslaat en onderdeel maakt van de identificatieprocedure.Een aantal Britse banken waaronder Lloyds Bank, Barclays en HSBC maken ook al gebruik van stemidentificatie, net als de Britse tak van het Spaanse financiële concern Santander. Ook in de Verenigde Staten wordt het systeem al gebruikt, bijvoorbeeld door de bank Chase.