Claudia de Andrade-de Wit, it-verantwoordelijke bij de stad Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse cio van het jaar. Ook de titel van 'topman van het jaar' ging naar een vrouw.

Claudia de Andrade-de Wit is door de lezers van het Nederlandse it-magazine Computable verkozen tot cio van het jaar. Zij is pas sinds ruim een jaar aan de slag als cio van de hoofdstad Amsterdam. Daar heeft ze duidelijk nog werk aan de winkel. Bij de uitreiking vertelde Claudia de Andrade-de Wit dat ze hoopt over een paar jaar de hoofdstedelijke ict onder controle te hebben. De prijs zag ze dan ook "vooral als een aanmoedigingsaward".

Claudia de Andrade-de Wit begon haar loopbaan bij Procter & Gamble, maar stapte vier jaar later, in 1996 over naar operator KPN als head of ict department. In 2003 ruilde ze dezelfde functie voor de Provincie Zuid-Holland. Vier jaar later werd ze benoemd tot coo van Siemens, maar na vijftien maanden stapte ze over naar het stadsbestuur van Amsterdam.

En de vrouwen halen een dubbelslag binnen want als 'topman van het jaar' kozen de lezers van Computable de country manager van Alcatel-Lucent, Jeanine der Vlist. Ook zij is pas sinds een jaar aan boord bij de telecomspeler. Voordien was ze onder andere general manager van Fujitsu Services en van Dell.

Claudia de Andrade-de Wit, it-verantwoordelijke bij de stad Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse cio van het jaar. Ook de titel van 'topman van het jaar' ging naar een vrouw. Claudia de Andrade-de Wit is door de lezers van het Nederlandse it-magazine Computable verkozen tot cio van het jaar. Zij is pas sinds ruim een jaar aan de slag als cio van de hoofdstad Amsterdam. Daar heeft ze duidelijk nog werk aan de winkel. Bij de uitreiking vertelde Claudia de Andrade-de Wit dat ze hoopt over een paar jaar de hoofdstedelijke ict onder controle te hebben. De prijs zag ze dan ook "vooral als een aanmoedigingsaward". Claudia de Andrade-de Wit begon haar loopbaan bij Procter & Gamble, maar stapte vier jaar later, in 1996 over naar operator KPN als head of ict department. In 2003 ruilde ze dezelfde functie voor de Provincie Zuid-Holland. Vier jaar later werd ze benoemd tot coo van Siemens, maar na vijftien maanden stapte ze over naar het stadsbestuur van Amsterdam. En de vrouwen halen een dubbelslag binnen want als 'topman van het jaar' kozen de lezers van Computable de country manager van Alcatel-Lucent, Jeanine der Vlist. Ook zij is pas sinds een jaar aan boord bij de telecomspeler. Voordien was ze onder andere general manager van Fujitsu Services en van Dell.