Amsterdam, Haarlemmermeer en andere gemeenten in de regio willen voorlopig geen nieuwe datacenters toestaan. Ze nemen veel ruimte in en verbruiken veel elektriciteit, is hun argument.

Om daar een antwoord op te bieden komt er een experiment waarbij de servers zuiniger zullen draaien. Maandag worden de plannen vormeel bekendgemaakt door een aantal datacentergebruikers.

Onder meer bedrijven als Booking.com, KPN en Albert Heijn doen mee aan het experiment. In de komende drie jaar willen ze uitzoeken hoe ze elektriciteit kunnen besparen. Dat doen ze samen met Dell en HPE.

Amsterdam, Haarlemmermeer en andere gemeenten in de regio willen voorlopig geen nieuwe datacenters toestaan. Ze nemen veel ruimte in en verbruiken veel elektriciteit, is hun argument.Om daar een antwoord op te bieden komt er een experiment waarbij de servers zuiniger zullen draaien. Maandag worden de plannen vormeel bekendgemaakt door een aantal datacentergebruikers.Onder meer bedrijven als Booking.com, KPN en Albert Heijn doen mee aan het experiment. In de komende drie jaar willen ze uitzoeken hoe ze elektriciteit kunnen besparen. Dat doen ze samen met Dell en HPE.