Nederlandse ICT-vakbonden en werkgevers akkoord over nieuwe CAO

De Nederlandse Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt inzake een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). Dat meldt Dutch IT-Channel.

De Nederlandse Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt inzake een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). Dat meldt Dutch IT-Channel. De nieuwe CAO gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2014 en heeft een looptijd van een jaar. De feitelijk betaalde salarissen en de schaalsalarissen worden per 1 januari 2014 verhoogd met 1,5 procent volgens de systematiek in cluster 11 van de ICK-CAO.

Daarnaast wordt de Doelenuitkering per 1 januari 2014 verhoogd met 0,25% (van 2,3% naar 2,55%). De Eindeboekjaaruitkering, voor ondernemingen waar geen afspraken over collectieve doelstellingen zijn gemaakt, wordt per 1 januari 2014 verhoogd van 1,61% naar 1,785%

Het opbouwpercentage van de pensioenregeling BPF ICK wordt per 1 januari 2014 vastgesteld op 1,875. Er wordt door de sociale partners nog overlegd over de resultaten van de werkgroepen Sociale Innovatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content