Het Hondsrug College in het Nederlandse Emmen, dat zich de eerste 'iPad-school' noemde, gaat komend schooljaar weer met gewone schoolboeken aan de slag.

Dat meldt de krant Dagblad van het Noorden. Vorig jaar liet de school nog trots weten dat alle leerlingen voortaan enkel nog zouden leren en huiswerk maken op hun iPad, als eerste school in Nederland. Aanvankelijk startte een proef bij drie klassen, maar inmiddels zijn al 700 iPads uitgedeeld.

Dat wordt nu ietwat teruggeschroefd. De leerlingen zouden in de toekomst nog steeds een iPad krijgen en mogen gebruiken, maar minstens voor een deel van de lessen schakelt de school weer over naar klassieke schoolboeken.

De school zegt dat de uitgever nog niet alle lesstof digitaal heeft, een stelling die ontkend wordt door uitgever ThiemeMeulenhoff. Daarnaast zou de school vastzitten aan een Europese aanbesteding en eerder gesloten contracten met uitgevers en distributeurs voor schoolboeken

iPad-onderwijs, het komt er blijkbaar niet zonder slag of stoot. Ook in ons land werd het idee van een iPad-school hier en daar opgepikt. Bull Belux-ceo Saskia Van Uffelen poneerde in een opiniestuk dat alle scholen iPad-scholen moesten worden, waarop even een publiek debat over onderwijs en ict oplaaide. In Blankenberge wilde het Sint-Pieterscollege/Sint-Jozefhandelsschool ook iPads voor alle leerlingen, maar de school werd na klachten van ouders onlangs teruggefloten. En ook de Vlerick Management School test iPads uit als vervanging voor het bestaande didactisch materiaal.

Het Hondsrug College in het Nederlandse Emmen, dat zich de eerste 'iPad-school' noemde, gaat komend schooljaar weer met gewone schoolboeken aan de slag. Dat meldt de krant Dagblad van het Noorden. Vorig jaar liet de school nog trots weten dat alle leerlingen voortaan enkel nog zouden leren en huiswerk maken op hun iPad, als eerste school in Nederland. Aanvankelijk startte een proef bij drie klassen, maar inmiddels zijn al 700 iPads uitgedeeld. Dat wordt nu ietwat teruggeschroefd. De leerlingen zouden in de toekomst nog steeds een iPad krijgen en mogen gebruiken, maar minstens voor een deel van de lessen schakelt de school weer over naar klassieke schoolboeken. De school zegt dat de uitgever nog niet alle lesstof digitaal heeft, een stelling die ontkend wordt door uitgever ThiemeMeulenhoff. Daarnaast zou de school vastzitten aan een Europese aanbesteding en eerder gesloten contracten met uitgevers en distributeurs voor schoolboeken iPad-onderwijs, het komt er blijkbaar niet zonder slag of stoot. Ook in ons land werd het idee van een iPad-school hier en daar opgepikt. Bull Belux-ceo Saskia Van Uffelen poneerde in een opiniestuk dat alle scholen iPad-scholen moesten worden, waarop even een publiek debat over onderwijs en ict oplaaide. In Blankenberge wilde het Sint-Pieterscollege/Sint-Jozefhandelsschool ook iPads voor alle leerlingen, maar de school werd na klachten van ouders onlangs teruggefloten. En ook de Vlerick Management School test iPads uit als vervanging voor het bestaande didactisch materiaal.