Veenhof verklapte dinsdag op het Cross Media Cafe 'Uit het Lab' in Hilversum dat hij een volledig virtueel festival op poten wil zetten in Amsterdam Noord.

Hij trad niet in detail, maar bij Sander Veenhof, computerwetenschapper van opleiding, weet je wat je mag verwachten. De Nederlandse kunstenaar poogt al langere tijd om op een originele manier digitale media met kunst te verweven, gebruik makend van de Augmented Reality-technologie - deze techniek voegt virtuele elementen toe aan de dagelijkse realiteit, en zit bijvoorbeeld ook verwerkt in de te verschijnen Google-bril.

In oktober 2010 organiseerde Veenhof een 'digitale tentoonstelling' in het iconische MoMA in New York, zónder dat de museummedewerkers hiervan op de hoogte waren. Hij liet de muren van het museum als het ware tot leven komen: door met je smarphone in het rond te filmen, kreeg je allerhande virtuele kunstwerkjes - afbeeldingen, 3D-vormen en andere visuals - op je schermpje te zien. Op de biënnale van Venetië deed Veenhof dat kunstje vorig jaar nog eens over.

Het moge duidelijk zijn dat technologie ook in de kunstensector voor inspiratie en vernieuwing kan zorgen.

Veenhof verklapte dinsdag op het Cross Media Cafe 'Uit het Lab' in Hilversum dat hij een volledig virtueel festival op poten wil zetten in Amsterdam Noord. Hij trad niet in detail, maar bij Sander Veenhof, computerwetenschapper van opleiding, weet je wat je mag verwachten. De Nederlandse kunstenaar poogt al langere tijd om op een originele manier digitale media met kunst te verweven, gebruik makend van de Augmented Reality-technologie - deze techniek voegt virtuele elementen toe aan de dagelijkse realiteit, en zit bijvoorbeeld ook verwerkt in de te verschijnen Google-bril. In oktober 2010 organiseerde Veenhof een 'digitale tentoonstelling' in het iconische MoMA in New York, zónder dat de museummedewerkers hiervan op de hoogte waren. Hij liet de muren van het museum als het ware tot leven komen: door met je smarphone in het rond te filmen, kreeg je allerhande virtuele kunstwerkjes - afbeeldingen, 3D-vormen en andere visuals - op je schermpje te zien. Op de biënnale van Venetië deed Veenhof dat kunstje vorig jaar nog eens over. Het moge duidelijk zijn dat technologie ook in de kunstensector voor inspiratie en vernieuwing kan zorgen.