Twee leerlingen van het gymnasium Bernrode in het Nederlandse Heeswijk-Dinther zijn van school gestuurd omdat ze al anderhalf jaar rondsnuffelen in de e-mails van in totaal negentien leraren.

De tieners waren vooral uit op proefwerken en schoolexamens, die vervolgens werden gedeeld met vrienden, zo bevestigt rector Wim Harmsen een bericht uit het Brabants Dagblad.

De school heeft aangifte gedaan van computervredebreuk bij de politie. In totaal zijn veertien leerlingen uit de klassen 5 en 6 gestraft met een flinke buis. Zij moeten hun tests overdoen.

Een rist geruchten zette de directie anderhalve week geleden op het juiste spoor. De daders, die hun hackerskunsten intussen hebben opgebiecht, gebruikten een 'keylogger', een apparaatje dat aan de computer van de docent werd gekoppeld om toetsaanslagen te lezen.

Zo achterhaalden ze de inloggegevens voor de e-mails van de docenten. "Het duo toonde spijt en had wroeging", aldus Harmsen, "maar vanwege een breuk in het vertrouwen met de leraren is een terugkeer op de school onbespreekbaar."

Twee leerlingen van het gymnasium Bernrode in het Nederlandse Heeswijk-Dinther zijn van school gestuurd omdat ze al anderhalf jaar rondsnuffelen in de e-mails van in totaal negentien leraren. De tieners waren vooral uit op proefwerken en schoolexamens, die vervolgens werden gedeeld met vrienden, zo bevestigt rector Wim Harmsen een bericht uit het Brabants Dagblad. De school heeft aangifte gedaan van computervredebreuk bij de politie. In totaal zijn veertien leerlingen uit de klassen 5 en 6 gestraft met een flinke buis. Zij moeten hun tests overdoen. Een rist geruchten zette de directie anderhalve week geleden op het juiste spoor. De daders, die hun hackerskunsten intussen hebben opgebiecht, gebruikten een 'keylogger', een apparaatje dat aan de computer van de docent werd gekoppeld om toetsaanslagen te lezen. Zo achterhaalden ze de inloggegevens voor de e-mails van de docenten. "Het duo toonde spijt en had wroeging", aldus Harmsen, "maar vanwege een breuk in het vertrouwen met de leraren is een terugkeer op de school onbespreekbaar."