Eenzelfde gsm-tarief in de hele Benelux, het werd al eens geopperd in het Beneluxparlement. Nu dringen Nederlandse kamerleden bij de Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Frank Heemskerk aan op een experiment in die zin.

Het bericht staat te lezen op de website van Auomatisering Gids. De nationale gsm-tarieven zijn vooral nadelig voor mensen die in grensstreken wonen. Als hun provider geen sterke antenne in de buurt heeft staan, worden hun gesprekken vaak afgeleid naar buitenlandse netwerken. Daardoor krijgen zij vaak onverwacht hoge rekeningen.

De Nederlandse regeringspartijen CDA en PvdA dringen nu aan op een experiment rond een Benelux-tarief voor mobiel bellen. Staatssecretaris voor Economische Zaken Frank Heemskerk stelde zich bereid te tonen om een dergelijke test te bevorderen.

Intussen blijkt de Franse mvno Transatel de kwestie al ten gelde te willen maken. Het bedrijfje heeft de EasyPassformule geïntroduceerd: daarmee kunnen mobiele bellers voortaan in vier landen (Benelux + Frankrijk) bellen tegen eenzelfde tarief.

Eenzelfde gsm-tarief in de hele Benelux, het werd al eens geopperd in het Beneluxparlement. Nu dringen Nederlandse kamerleden bij de Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Frank Heemskerk aan op een experiment in die zin. Het bericht staat te lezen op de website van Auomatisering Gids. De nationale gsm-tarieven zijn vooral nadelig voor mensen die in grensstreken wonen. Als hun provider geen sterke antenne in de buurt heeft staan, worden hun gesprekken vaak afgeleid naar buitenlandse netwerken. Daardoor krijgen zij vaak onverwacht hoge rekeningen. De Nederlandse regeringspartijen CDA en PvdA dringen nu aan op een experiment rond een Benelux-tarief voor mobiel bellen. Staatssecretaris voor Economische Zaken Frank Heemskerk stelde zich bereid te tonen om een dergelijke test te bevorderen. Intussen blijkt de Franse mvno Transatel de kwestie al ten gelde te willen maken. Het bedrijfje heeft de EasyPassformule geïntroduceerd: daarmee kunnen mobiele bellers voortaan in vier landen (Benelux + Frankrijk) bellen tegen eenzelfde tarief.