De politie van het korps Noord-Nederland tuigt in de nabijheid van Groningen een 'Real Time Intelligence Centre' op. Daar gaat een nieuw opgericht team van agenten op zoek naar informatie over criminelen op sociale media.

Alles wat over een verdachte te vinden is op Twitter, Facebook of LinkedIn - zoals profielfoto's, verdachte statusupdates of onthullingen over het verleden van de crimineel - wordt gekoppeld aan bestaande informatie uit de politiesystemen. Al deze informatie wordt meteen doorgestuurd naar de agenten die op pad zijn.

Het Real Time Intelligence Center - dat zich in Drachten bevindt - is vanaf donderdag 27 december operationeel, en staat 24 uur op 24 ter beschikking van agenten. Op termijn moeten alle politiekorpsen in Nederland een dergelijk 'digitaal informatiecentrum' krijgen.

De politie van het korps Noord-Nederland tuigt in de nabijheid van Groningen een 'Real Time Intelligence Centre' op. Daar gaat een nieuw opgericht team van agenten op zoek naar informatie over criminelen op sociale media. Alles wat over een verdachte te vinden is op Twitter, Facebook of LinkedIn - zoals profielfoto's, verdachte statusupdates of onthullingen over het verleden van de crimineel - wordt gekoppeld aan bestaande informatie uit de politiesystemen. Al deze informatie wordt meteen doorgestuurd naar de agenten die op pad zijn. Het Real Time Intelligence Center - dat zich in Drachten bevindt - is vanaf donderdag 27 december operationeel, en staat 24 uur op 24 ter beschikking van agenten. Op termijn moeten alle politiekorpsen in Nederland een dergelijk 'digitaal informatiecentrum' krijgen.