Op plekken waar veel kans is op inbraken, zet de politie een lokaas aan in het spel, een zogeheten lure. Dat kost 60 cent per keer. De lure probeert een half uur lang monsters te lokken. En waar pokémon komen, volgen de spelers. 'De drukte van al die Pokémon Go-spelers zal criminelen afschrikken', aldus de politie. En als er toch iets gebeurt, kunnen de spelers de politie waarschuwen.

De politie heeft de lure al eens getest. 'Binnen enkele minuten kwamen de eerste auto's al aanrijden. Hele families, jongvolwassenen, er komt van alles op af.'

(ANP/WK)

Op plekken waar veel kans is op inbraken, zet de politie een lokaas aan in het spel, een zogeheten lure. Dat kost 60 cent per keer. De lure probeert een half uur lang monsters te lokken. En waar pokémon komen, volgen de spelers. 'De drukte van al die Pokémon Go-spelers zal criminelen afschrikken', aldus de politie. En als er toch iets gebeurt, kunnen de spelers de politie waarschuwen.De politie heeft de lure al eens getest. 'Binnen enkele minuten kwamen de eerste auto's al aanrijden. Hele families, jongvolwassenen, er komt van alles op af.'(ANP/WK)