Het Nederlandse detailhandelsbedrijf Macintosh verkoopt zijn telecomketen BelCompany aan telecombedrijf Vodafone.

Vodafone betaalt een overnameprijs van 120 miljoen euro. BelCompany heeft 176 (Nederlandse) winkels. Daarnaast exploiteert de onderneming 34 winkels van telefoonkopen.nl. In 2010 had het bedrijf een omzet van 181,3 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 14,6 miljoen euro.

Macintosh verkocht eerder al zijn Belgische winkels van BelCompany aan Telenet. De commerciële benaming is bij ons ook BelCompany gebleven.

Macintosh zal de verkoopopbrengst gebruiken voor investeringen in de mode- en woonketens. De verkoop levert een eenmalige bijdrage aan de nettowinst van het bedrijf van 85 tot 90 miljoen euro.

Bron: Belga

Het Nederlandse detailhandelsbedrijf Macintosh verkoopt zijn telecomketen BelCompany aan telecombedrijf Vodafone. Vodafone betaalt een overnameprijs van 120 miljoen euro. BelCompany heeft 176 (Nederlandse) winkels. Daarnaast exploiteert de onderneming 34 winkels van telefoonkopen.nl. In 2010 had het bedrijf een omzet van 181,3 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 14,6 miljoen euro. Macintosh verkocht eerder al zijn Belgische winkels van BelCompany aan Telenet. De commerciële benaming is bij ons ook BelCompany gebleven. Macintosh zal de verkoopopbrengst gebruiken voor investeringen in de mode- en woonketens. De verkoop levert een eenmalige bijdrage aan de nettowinst van het bedrijf van 85 tot 90 miljoen euro. Bron: Belga