De zaak sleept al enkele jaren aan nadat RTL in 2010 664 iPads aan werknemes had gegeven. De Nederlandse belastingdienst vond dat het bedrijf daarop loonbelasting moest betalen omdat de tablets gelijk stonden met computers. De belastingdienst kreeg in 2012 gelijk maar verloor in beroep waardoor de tablets alsnog belastingvrij waren. Intussen werd aan de Hoge Raad gevraagd om een oordeel te vellen.

Die raad beslist nu alsnog dat de iPads computers zijn en geen communicatiemiddel, een beslissing die RTL veel geld kost. De zaak is extra pijnlijk als je weet dat de Nederlandse regering intussen de regels heeft aangepast waarbij voortaan wordt gekeken of het nodig is om zo'n toestel te hebben voor de job.

In België is die discussie sinds vorig jaar grotendeels aangepast. Daarbij was het de vraag of de RSZ en de fiscus tablets moesten aanzien als (tweede) computer. Op computers is het voordeel in natura 15 euro per maand. Voor tablets werd dat intussen teruggebracht naar drie euro per maand.

De zaak sleept al enkele jaren aan nadat RTL in 2010 664 iPads aan werknemes had gegeven. De Nederlandse belastingdienst vond dat het bedrijf daarop loonbelasting moest betalen omdat de tablets gelijk stonden met computers. De belastingdienst kreeg in 2012 gelijk maar verloor in beroep waardoor de tablets alsnog belastingvrij waren. Intussen werd aan de Hoge Raad gevraagd om een oordeel te vellen.Die raad beslist nu alsnog dat de iPads computers zijn en geen communicatiemiddel, een beslissing die RTL veel geld kost. De zaak is extra pijnlijk als je weet dat de Nederlandse regering intussen de regels heeft aangepast waarbij voortaan wordt gekeken of het nodig is om zo'n toestel te hebben voor de job.In België is die discussie sinds vorig jaar grotendeels aangepast. Daarbij was het de vraag of de RSZ en de fiscus tablets moesten aanzien als (tweede) computer. Op computers is het voordeel in natura 15 euro per maand. Voor tablets werd dat intussen teruggebracht naar drie euro per maand.